Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Body & Mind 9 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Word jij regelmatig wakker met witte velletjes op of in je mond? Dan ben je waarschijnlijk allergisch voor dít product

De een heeft er nooit last van en de ander staat er dagelijks mee op: witte velletjes of sliertjes in de mond en op de lippen. Mega vervelend natuurlijk. Maar weet jij eigenlijk wel waardoor deze velletjes ontstaan? Het is waarschijnlijk een allergische reactie op een product dat jij dagelijks gebruikt.

Wacht, wat?!

Witte velletjes: waardoor ontstaan ze toch?

Gelukkig doen ze geen pijn, maar heel fris voel je je er niet door: die witte velletjes en sliertjes aan de binnenkant van je mond in de ochtend. Veel vrouwen hebben hier regelmatig last van. Heel vervelend en waarschijnlijk wil je daar zo snel mogelijk vanaf. We hebben goed nieuws voor je: we zijn erachter waardoor ze ontstaan én kunnen je dus vertellen hoe je dit probleem oplost. YES!

Allergische reactie

Deze velletjes en sliertjes zijn waarschijnlijk een allergische reactie op een product dat je iedere dag gebruikt. Het gaat hier namelijk om fluoride in tandpasta! Huh? Hoe zit dat dan?

De vervelende witte sliertjes en velletjes die je regelmatig aantreft in je mond en op je lippen zijn loslatende cellen van je wangslijmvlies of lipslijmvlies. Deze cellen laten los omdat ze beschadigd worden door chemische stoffen in tandpasta.

De stof in tandpasta die hier voornamelijk voor zorgt is fluoride. Maar ook andere chemicaliën in tandpasta, zoals smaakstoffen of peroxide, kunnen voor de velletjes zorgen.

Oplossing

Niet iedereen heeft hier last van, de witte velletjes en sliertjes ontstaan pas als je mond gevoelig is voor deze chemicaliën. Heb je hier nou wel last van en wil je er graag vanaf, dan is het probleem redelijk makkelijk te verhelpen. Kies voortaan voor een tandpasta zonder chemicaliën. Kan je deze niet vinden? Kies dan gewoon voor een tandpasta zonder fluoride. Grote kans dat de witte velletjes en sliertjes in je mond als sneeuw voor de zon verdwijnen.

7 verrassende dingen waar jouw vagina allergisch voor kan zijn

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.