Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Food 8 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Ontbijten met banaan: in deze heerlijke recepten verwerk je een banaan

Ook zo gek op bananen? Een banaan zit vol vitamines en is daarmee een perfect ingrediënt voor een voedzaam ontbijtje. Onderstaande recepten zijn voor een ontbijt met banaan waar je je vingers bij aflikt.

Alleen één banaan uit het vuistje eten is zonde, want je kunt zo veel meer met dit stuk fruit!

6 x ontbijt met banaan

1. Havermout met banaan

Een van mijn favoriete manieren om havermout te maken, is met een geprakt banaantje er doorheen. Maak eerst de havermout zoals je ‘m normaal ook zou maken. Prak een rijpe banaan op een bordje met een vork, en meng deze door de havermout heen. Maak het ontbijtje af met wat kaneel, yummy!

2. Overnight oats met banaan

We zijn gek op overnight oats (hier vind je een aantal recepten). Maak jouw favoriete oats en prak er ‘s morgens een banaantje doorheen. De smaak van banaan is vrij overheersend, dus die zal je zeker proeven.

3. Bananenbrood

Tip: maak bananenbrood, snijd het brood in plakjes en vries de plakjes los van elkaar in. Als je de avond van te voren een snee uit de vriezer haalt en in de koelkast laat ontdooien, heb je ‘s morgens een gezond én mega lekker ontbijt.

4x vegan bananenbrood recepten voor het ultieme weekendgevoel

4. Yoghurt met banaan

Simpel maar o zo lekker: een bakje yoghurt met een banaantje. Is dat niet vullend genoeg? Strooi er dan nog wat muesli bij en je hebt een gezonde manier om de dag te beginnen. Ook lekker: roer er wat pindakaas doorheen.

TikTok is geobsedeerd door custardtoast en met deze recepten maak je het zelf

5. Shake met bananen

Heb je ‘s morgens niet veel tijd? Maak dan een bananenshake. Je doet alle ingrediënten in de blender en drinkt het zo op. Op die manier krijg je zonder al te veel moeite gezonde vitamines binnen. Perfect voor mensen die geen tijd of zin hebben om te ontbijten.

Deze koffiesmoothie met havermout bevat een bevroren banaan. Wil je ‘m last minute maken, dan kan een gewone banaan uit de fruitmand uiteraard ook.

6. Wentelteefjes gevuld met banaan en chocolade

We’ve got a winner baby! Onlangs schreven we een artikel over wentelteefjes gevuld met banaan en chocolade en telkens als we deze voorbij zien komen op TikTok loopt het water ons in de mond.

Recept vind je hier: dit met chocolade en banaan gevulde wentelteefjes-recept van TikTok wil je direct proberen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.