Tessa Ham
Tessa Ham Money 7 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

4 stappen om je relatie met geld te verbeteren en geld te manifesteren

Veel geld willen we allemaal wel. Maar is dat wel écht zo? Wat doe jij bijvoorbeeld om dat te bereiken? Als je nu in je hoofd tegen gaat sputteren (‘Dat is voor mij niet realistisch’), dan is dit artikel perfect voor jou. Het is tijd om je relatie met geld te verbeteren.

Oké, een goede relatie met geld zal er niet opeens voor zorgen dat je bakken met geld hebt. Je moet er nog steeds voor werken. Maar het zal er wel voor zorgen dat je actie onderneemt om daar te komen.

Relatie met geld verbeteren

Verwacht niet dat je na dit artikel al een betere relatie met geld hebt, maar ga echt aan de slag met deze vier stappen.

1. Ontdek wat jouw money mindset is

Heb je weleens van de term money mindset gehoord? Dit is eigenlijk de manier waarop je naar geld kijkt en, hoe je op basis hiervan, omgaat met geld. Pas als je weet wat je money mindset is, kun je deze (en daarmee je relatie met geld) verbeteren.

Hoe geef jij je geld uit en waarom denk je dat je op deze manier met geld omgaat? Denk ook na over je opvoeding: hoe gingen je ouders om met geld en op welke manier heeft dit jou beïnvloed? Kijk je het liefst niet op je bankrekening of is geld je grootste hobby? Heb je het gevoel dat geld schaars is of ben je juist (te) goed in geld uitgeven?

2. Overwin je overtuigingen uit je kindertijd

We noemden het net al even, maar je opvoeding speelt een grote rol in de relatie die je met geld hebt. Misschien heb je altijd te horen gekregen dat je moest kiezen voor een ‘veilige’ carrière, in plaats van je droom om voor jezelf te beginnen. Of werd je altijd verteld dat beleggen eng en risicovol is, waardoor je dit nog steeds denkt.

Het is daarom goed om na te denken over de manier waarop de volwassenen in je leven met je praatten over succes en geld verdienen. Weet je welke overtuigingen je hebt meegenomen naar je leven nu? Dan kun je ze actief gaan doorbreken. Hoe je dit precies doet, hangt af van de overtuiging. Maar alleen al de bewustwording zal je helpen.

3. Let goed op hoe je over geld praat

Als je goed gaat letten op je woorden, kom je vaak achter onbewuste overtuigingen. Je hiervan bewust worden en de zinnen ombuigen, is een eerste stap om je relatie met geld te verbeteren. Een voorbeeld: “Ik zou nooit zoveel geld kunnen verdienen”, kun je veranderen naar “Het is mogelijk om zoveel geld te verdienen.” Of: “Ik zal me dat nooit kunnen veroorloven”, kun je veranderen naar: “Ik bedenk een plan zodat ik dat wél kan veroorloven”.

4. Heb een ‘rich mindset

Pas als je gelooft dat je het waard bent om veel geld te hebben, zal dat ook de realiteit worden. Sommige mensen denken dat het universum hier verantwoordelijk voor is, maar je hoeft hier niet per se in te geloven. Het zal de realiteit worden, omdat je eindelijk de actie onderneemt om dit te bereiken.

Wanneer je in jezelf gelooft en in jezelf investeert, zal je bijvoorbeeld eerder de stap durven nemen om een side of fulltime hustle te beginnen bijvoorbeeld, of om te beginnen met beleggen en zo je vermogen op te bouwen. You’ve got this!

De ‘369 method’ gaat viral op TikTok en helpt jou om een nieuwe baan of hoger salaris te krijgen

The EveryGirl

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.