Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 9 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Releasedatum van The Crown seizoen 6 is zojuist bekendgemaakt

Stop de persen (of nouja.. juist niet) – Netflix heeft de releasedatum vrijgegeven van het zesde en laatste seizoen van The Crown. Eindelijk! Het seizoen bestaat uit twee delen, deel 1 wordt uitgebracht op 16 november en deel 2 op 14 december.

Dat is dus al heel erg bijna!

De releasedatum van The Crown seizoen 6

The Crown is geïnspireerd op historische gebeurtenissen en brengt het leven van koningin Elizabeth II en de politieke en persoonlijke gebeurtenissen die haar bewind hebben gevormd gedramatiseerd in beeld. Het laatste seizoen van The Crown beslaat de roerige periode van 1997 tot 2005, waarin Tony Blair (Bertie Carvel) zijn stempel drukt.

Het eerste deel van het zesde seizoen van The Crown bestaat uit vier afleveringen en onthult de opbloeiende relatie tussen prinses Diana en Dodi Fayed, voordat een noodlottige autorit verwoestende gevolgen heeft. We weten allemaal hoe dat is afgelopen..

10 afleveringen

In het tweede deel, verdeeld over zes afleveringen, worstelt prins William met zijn terugkeer naar universiteit Eton na de tragische dood van zijn moeder, terwijl de koninklijke familie moet omgaan met de wisselende publieke opinie. Terwijl koningin Elizabeth haar gouden jubileum viert, denkt ze na over de toekomst van de monarchie met het huwelijk van Charles en Camilla en het begin van een nieuw koninklijk sprookje met William en Kate. Nog 10 afleveringen dus, voordat we écht afscheid moeten nemen van deze prachtige serie.

De cast

De cast bestaat uit onder meer Elizabeth Debicki en Dominic West, die opnieuw in de huid kruipen van prinses Diana en prins Charles. Imelda Staunton is weer te zien als koningin Elizabeth II, vergezeld door Jonathan Pryce (prins Philip) en Lesley Manville (prinses Margaret). Ook keren Salim Daw (Mohamed Al Fayed) en Khalid Abdalla (Dodi Fayed) terug. Nieuwkomers Rufus Kampa (prins William) en Fflyn Edwards (prins Harry) maken hun veelbelovende entree.

In het tweede deel zijn Ed McVey en Luther Ford te zien als prins William en prins Harry. Meg Bellamy is te zien als Kate Middleton, wij schreven eerder al over dit stel acteurs. Casting is namelijk weer mega on point..

The Crown-acteur Ed McVey lijkt eng veel op prins William, zo blijkt uit nieuwe beelden

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.