Julia Schaap
Julia Schaap Body & Mind 9 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom verveling juist goed voor je kan zijn

Niets is zo saai als vervelen. Toch? Het liefst wil je zo snel mogelijk weer wat te doen hebben, maar soms is het lastig om iets te bedenken waar je weer energie van krijgt. Vervelen onstaat niet alleen als je niks te doen hebt, maar ook als je juist een enorme to-do list hebt waar je tegenop kijkt. Een kleine troost: iedereen heeft wel eens last van verveling, de één alleen wat meer dan de ander.

Toch is een goed potje vervelen helemaal niet zo slecht voor je.

Goed voor je creativiteit

Vervelen draagt bij aan je creativiteit. Je gaat in de tijd van verveling namelijk nieuwe activiteiten bedenken, die je dan weer kunt doen. Hierdoor kom je soms op originele ideeën die je niet zou bedenken als je met van alles en nog wat bezig bent. Ideaal als je vaker last hebt van verveling dus.

Het is goed voor je ontwikkeling

Als je af en toe de tijd neemt om je te vervelen, kan je reflecteren op jezelf en je omgeving. Het klinkt een beetje zweverig, maar even stilstaan bij wat je echt wil in de toekomst kan je een hoop opleveren. Door een druk leven te leiden, ga je steeds verder van jezelf af staan. Je weet minder goed wat je wil en wie je bent. Probeer dus af en toe bewust een momentje van verveling in te lassen en tijd te nemen om over jezelf en je toekomst na te denken.

Beter slapen

No but not least, je gaat er beter van slapen. Tegenwoordig heeft iedereen het druk en komt ons brein moeilijk tot rust. Als je die drukte van het dagelijks leven aan de kant schuift, ontspan je en val je sneller in slaap. Veel mensen pakken veel te snel hun telefoon erbij als ze een moment van verveling ervaren, terwijl je dit gevoel juist over je heen moet laten komen zodat je écht tot rust komt. Je telefoon, de prikkels die daarbij komen kijken en het licht wat er van af komt, zorgen er juist voor dat je niet uitrust.

Met deze tips kom jij uit die vervelende maar oh zo normale relatiedip

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.