Emma Toussain
Emma Toussain Podcast 21 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Het Romeinse rijk in de podcast: wij snappen niet waarom mannen daar zo vaak aan denken

In ‘De GroepsApp’ nemen wij (Emma, Karlijn en Sophie) je mee in de wereld van NSMBL. Wat doe je nou eigenlijk als redacteur? Hoe werken persreizen, perspakketten en persevenementen? Welke trends spotten wij en welke zijn te bizar voor woorden? Waar wil je eten in het weekend, waar ga je stappen en welke films wil je zien? Omdat wij als gen-Z/millenial-mix met onze telefoon in de hand leven en we eigenlijk alles bespreken via de groepsapp, doen we dat nu ook met jullie.

In de nieuwste aflevering bespreken we het nieuwe TikTok-fenomeen van het Romeinse rijk: mannen schijnen hier dus héél vaak aan te denken. En Sophie is vervangen door onze stagiaire Karlijn. Twee Karlijns dus. Snap je ‘m nog?

Het Romeinse rijk: waar denken mannen dan aan?

Deze trend komt een beetje uit de lucht vallen en het is allemaal ook heel fascinerend.. mannen zouden dus regelmatig aan het Romeinse rijk denken. Hoe dat kan? Tjsa, daar komen we later op terug. Best bijzonder, aangezien de laatste keer dat we aan het Romeinse rijk dachten, waarschijnlijk tijdens de geschiedenisles in 3 havo was. Of vooruit, misschien als we een relevante serie of film kijken. Maar mannen schijnen hier dus vaker aan te denken. Heel veel vrouwen op TikTok vragen dit dan ook aan hun lover en zijn verrast door het antwoord van hun vriend. Ook NSMBL’s Emma heeft dit uitgeprobeerd en het antwoord verraste haar.

@nsmblmagazine

Hoevaak denken jullie aan het Romeinse Rijk?🏛️ Nieuwe podcast-aflevering van De GroepsApp nu te luisteren op Spotify🫶🏼 #romanempire #podcast #romeinserijk

♬ origineel geluid – NSMBL

Wij vroegen ‘t ook nog even aan de mannen om ons heen:

Man #1 gaf aan minder dan 1 x het afgelopen jaar – dus niet
Man #2 ander denkt er eigenlijk nooit aan, behalve als hij langs ‘t dierenvoer in de supermarkt loopt en het merk Cesar ziet staan
Man #3 Schreef er afgelopen week nog een artikel over en kijkt regelmatig video’s over dit onderwerp
Man #4 Denkt er wel eens aan bij het zien van een Griekse 2-euromunt
Man #5 Gaf aan hier wel twee keer per week aan te denken en dat het eigenlijk gek is dat ik er NOOIT aan denk

Nou – bijzonder weer. Denk jij er wel eens aan?

Luister de podcast hieronder:

Waarom plee eigenlijk een heel elitair woord is

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.