Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 13 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Roos (24): ‘Mijn vriendinnen willen onze jaarlijkse vakantie niet aanpassen naar mijn budget’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een bekentenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Roos* (24) haar verhaal.

Ieder jaar gaat Roos met haar vriendinnen op zomervakantie. Dit doen zij als sinds hun zestiende en sindsdien is er nooit een jaar overgeslagen. Op de tijden in pandemie na. Dit jaar ziet het ernaar uit dat Roos voor het eerst niet mee kan.

‘Mijn vriendinnen willen onze jaarlijkse vakantie niet aanpassen naar mijn budget’

De plannen van haar vriendinnen zijn duur en het budget van Roos is niet groot genoeg om dit te dekken. Tot Roos’ grote teleurstelling, zijn haar vriendinnen niet bereid om de plannen iets aan te passen.

Hi Roos, kan jij iets meer vertellen over de vakantieplannen van deze zomer?

”Die zijn op dit moment volop in de maak. Een beetje laat al, voor ons doen. Meestal boeken we al iets in januari. Dit jaar komen we er niet helemaal uit. Het ziet er zelfs naar uit dat ik voor het eerst in zeven jaar niet mee kan.”

Waarom zou jij niet mee kunnen?

”De plannen die mijn vriendinnen maken zijn erg duur. Ze willen anderhalve week naar Cannes, een plek die nogal bekend staat om z’n kostbare horeca en uitjes. Ik heb gewoon een heel ander budget dan mijn vriendinnen. Zij werken alle vier al en ik studeer nog. Daarnaast woont een deel nog thuis, terwijl ik al jaren op mezelf woon. Echt een vangnet heb ik niet, dus ik kan het me niet veroorloven mijn laatste geld aan een dure vakantie uit te geven.”

Waar gingen de vorige vakanties naartoe?

”Vaak gingen we naar badplaatsen in Spanje en we zijn ook een aantal keer naar Griekenland geweest, dat was best goed te betalen. Vorig jaar zijn we wat ‘duurder’ op vakantie gegaan naar Ibiza. Daar is mijn spaarrekening nog steeds van aan het herstellen. Nog een keer zo’n financiële klapper kan echt niet.

Het jammere is, dat mijn vriendinnen nu helemaal de smaak te pakken hebben. Zij zijn al aan het kijken naar dure hotels en restaurants waarvan er een prijzen op het menu staan. Dat geeft mij dus alweer de zenuwen. ”

Is het een optie om ergens anders heen te gaan?

‘Daar lijkt het niet op. Toen ik het balletje opgooide dat het voor mij erg duur was en dat ik niet wist of ik dit kon betalen, kreeg ik nogal vage antwoorden. Dingen als ‘ah, ik hoop dat je alsnog mee kan, zou leuk zijn’. Het klonk alsof ze hun plan niet wilde wijzigen. Tegen beter weten in, vroeg ik toch in de groepsapp of een andere bestemming ook een optie was. Nee, dus.

De meiden gaven aan wel echt graag naar Cannes te willen. En omdat zij het wel konden betalen, vonden ze het zonde om dan naar iets te gaan wat minder leuk was. ‘Wij werken er hard voor, vijf dagen in de week, dus dan wil ik graag naar een plek op vakantie die ik leuk vind’ was een van de antwoorden die ik kreeg.”

Dus nu ga je waarschijnlijk niet mee?

”Zoals het er nu voor staat niet. Maar dat vind ik niet eens het ergste. Wat mij vooral raakt, is dat ze voor een vriendin niet bereid zijn om hun luxe plannetjes een beetje om te gooien. Ik vraag echt niet van ze of we op een budgetvakantie gaan. Ik wil gewoon een beetje betaalbaar genieten. Maar dat is blijkbaar te veel gevraagd.”

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.