Aartie Narain
Aartie Narain Love & Life 18 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Ruzie met je lover: 5 dingen die je het best kunt doen ná de ruzie

Of het nu een klein ruzie is dat in het moment is ontstaan of iets groters: ruzie met je lover is nooit leuk. Zelfs in de beste relaties is er wel eens trouble in paradise. Heel normaal en helemaal niet erg. Maar het kan voor een hoop stress zorgen en het maakt jullie niet gelukkiger. Door deze vijf dingen te doen na een ruzie, houd je de schade beperkt én los je het op een gezonde manier op.

Voor momenten waarop je het even niet  meer weet met je lover.

Ruzie met je lover

Als je je leven met iemand deelt, kun je er soms niet omheen: ruzie. Het is niet altijd gemakkelijk om verder te gaan na een ruzie en misschien heeft de een meer tijd nodig dan de andere. De volgende vijf tips helpen je in ieder geval om jullie weer zo snel mogelijk als verliefde tortelduifjes door het leven te gaan.

1. Kalmeer jezelf na de ruzie

Na een heftige ruzie is het beter om kalm te blijven, hoe kwaad je ook bent. Als je boos of gespannen bent, kun je problemen of conflicten niet effectief oplossen.  Zorg daarom dat je alle hoog opgelopen emoties even van je afschud. Doe dit alleen. Het kan helpen om even rond te lopen of te dansen (ja, echt). Of focus je op je ademhaling voor hetzelfde effect.

2. Neem wat tijd om na te denken

Luister naar je gevoel en probeer je onderbuikgevoel te erkennen. Ben je op dit moment van streek of bang? Ben je boos of voel je je onzeker? Sta jezelf toe om die emoties te voelen en ze echt te erkennen. Zo heb je ook sneller door wat er was fout gegaan en voorkom je een uitbarsting.

3. Geef elkaar ruimte

Na een verhitte discussie is het logisch dat jullie allebei nog boos zijn. Geef elkaar daarom de ruimte om af te koelen. Als je afgekoeld bent, kun je je lover opnieuw benaderen en kijk of ze erover willen praten. Zo voorkom je nog een uitbarsting na de ruzie en kunnen jullie er rustig over praten.

4. Ga na wat het probleem was

Nadat alles tot rust is gekomen, is het belangrijk om naar de echte oorzaak van de ruzie te kijken. Het was niet het feit dat je lover iets kleins vergat waar je om vroeg; er zit iets diepers achter. Praat met je lover en ga op zoek naar de echte reden van wat er aan de hand is.

5. Luister naar je lover

Als je de ruzie wilt oplossen, is het belangrijk om ook naar je lover te luisteren. Ga rustig met je partner zitten en laat hem of haar rustig uitpraten over de ruzie. Je lief hoort zich te kunnen uiten zonder dat je boos wordt of oordeelt. Luister gewoon naar zijn of haar kant van het verhaal en praat dan, als het jouw beurt is.

Meer over relatie?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.