Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 22 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Een hekel aan schoonmaken? Dit zijn onze moeite-besparende tips

Bij een volwassen leven horen volwassen taken. En helaas is het schoonmaken van je huis daar één van. Toch houd jij met deze handige tips jouw huis schoon en opgeruimd zonder dat het voelt alsof je er moeite voor doet.

Alle lazy girls opgelet!

Zo kost schoonmaken amper moeite

Als het aankomt op het schoonmaken van ons huis, dan doen we dat het liefst zo efficiënt mogelijk. Niemand heeft er zin in om de vrije zondag te spenderen aan opruimen en boenen. Daarom zijn hier vier handige tips waarmee jij jouw woning leefbaar houdt.

1. Combineer schoonmaken met dagelijkse taken

Niemand heeft zin om elke dag een deep clean te doen, maar als je kleine taakjes in de dagelijkse routine meeneemt, dan is het zo erg niet meer.

Zet bijvoorbeeld een schoonmaakspray in de badkamer, zodat jij na het douchen de cabine afneemt. Of maak de wasbak in de badkamer even schoon wanneer je nachtcrème aan het intrekken is. Of zet je een koffietje in de ochtend? Haal dan even een doekje over het aanrecht terwijl je wacht.

2. Gebruik alle minuten die je over hebt

Heb je een paar minuten over? Pak die dan om een klein stukje van je huis op te ruimen of schoon te maken. Bijvoorbeeld als je eten in de oven zit of als je haarmasker aan het intrekken is. Gebruik je minuten, die je anders aan TikTok of Instagram zou besteden, wijselijk.

3. Maak schoonmaken leuk

We moeten het natuurlijk een beetje leuk voor onszelf maken, dat schoonmaken. Bewaar daarom je favoriete podcast of een aflevering van jouw lievelingsshow voor het moment dat je gaat schoonmaken. Zo heb je toch iets om je op te verheugen.

4. Wees slim en organize

Wat niet in het zich is, stoort ook niet. Bakken, manden en lades zijn ideaal om alle kleine troepjes in op te bergen. Zorg dat je dus genoeg van dit soort items in huis hebt voor een opgeruimd gevoel.

En goede tools maken het natuurlijk ook een stuk makkelijker. Wij zetten de beste hier voor je op een rij. 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.