Julia Schaap
Julia Schaap Bizarre Bekentenis 11 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Liz (23): ‘Mijn schoonouders hebben mij uitgenodigd voor wintersport, maar nu moet ik alles zelf betalen’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een betekenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Liz (23) haar verhaal.

Vandaag lees je het verhaal van Liz* (23), die door haar schoonouders is uitgenodigd om mee te gaan op wintersport, maar alles zelf moet betalen.

Hi Liz, zou jij iets meer willen vertellen over jouw situatie?

“Heel graag. Ik heb nu een jaar een relatie met Timo* (23). Ik kom veel bij hem over de vloer en ik heb een hele fijne band met mijn schoonfamilie. Vorige maand werd ik uitgenodigd voor de jaarlijkse wintersport. De eerste keer dat ik met mijn schoonfamilie op vakantie mag. Uit enthousiasme zei ik meteen toe, maar daar heb ik nu nogal spijt van. Twee weken geleden kreeg ik namelijk een berichtje van mijn schoonmoeder dat ik ruim 1000 euro moest overmaken, zodat alles geregeld kan worden. Ik schrok enorm van dit bedrag, ik zit nog op school en kom al bijna niet rond van het salaris van mijn bijbaan.”

Mean Girls-kijkers delen massaal hun mening over de nieuwe film op social media

Hoe had jij de kosten in gedachten?

“Omdat ik werd uitgenodigd had ik eigenlijk het idee dat ik niks, of heel weinig, hoefde te betalen. Mijn schoonouders weten dat ik weinig geld heb. Ik vind het ook vervelend dat ik er nu pas achter kom dat ik zoveel moet betalen, want als ze dit wat eerder hadden laten weten kon ik nog afzeggen. Timo heeft er ook geen woord meer over gezegd, die denkt dat ik die 1000 euro zo even kan ophoesten.”

Hoe ga je dit probleem oplossen met je schoonouders?

“Je mag er nooit vanuit gaan dat mensen dingen voor jou betalen, maar mijn schoonouders hebben enorm veel geld. Timo hoeft niks te betalen, dus ik dacht dat dat voor mij ook wel het geval was. Ik heb het geld overgemaakt, maar er komen tijdens de wintersport zelf ook kosten bij, zoals de skipas die ook flink aan de prijs is. Dit is in ieder geval wel een leermoment, dat ik de volgende keer niet meteen ja moet zeggen. De komende maanden kan ik in ieder geval niks leuks meer doen, al mijn geld zit nu in de wintersport met mijn schoonouders. Hopelijk is de vakantie mijn geld waard.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Indy (29): ‘Mijn vriend wil niet bij mij intrekken, omdat hij niet wil meebetalen aan mijn hypotheek’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.