Britta van Aggele
Britta van Aggele Films & Series 10 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Squid Game-kijkers spotten een detail in de serie dat letterlijk alles verandert

Sinds Squid Game op 17 september op Netflix verscheen, gaat het hele internet los. Iedereen is verslaafd en op TikTok en Instagram gaan fans los over de serie en ze delen hun theorieën waardoor we steeds meer over de serie te weten komen. Nu gaan Squid Game-kijkers helemaal los over een detail in aflevering 1 die letterlijk alles verandert.

Wij vertellen je alles wat je moet weten.

Squid Game

Als je de serie nog niet hebt gezien – wat we bijna niet geloven – is dit het perfecte moment om te beginnen. De serie is zelfs zo populair dat Netflix wordt aangeklaagd door SK Broadband, een internetprovider uit Zuid-Korea. De serie is super spannend en wij vertellen je in het kort waar het over gaat.

Er zijn 456 spelers in het spel die allemaal om dezelfde reden zijn geselecteerd. Ze hebben namelijk allemaal enorme schulden. De winnaar van alle spellen wint een ontzettend hoog geldbedrag en je snapt natuurlijk wel dat dit een goede motivatie is voor de spelers om alles te doen om te winnen. In een serie (dodelijke) kinderspellen nemen de spelers het tegen elkaar op en wij zaten bij elke aflevering op het puntje van onze stoel.

Theorieën

Door een Koreaans-sprekende fan kwamen we erachter dat de Engelse ondertiteling van Squid Game de hele betekenis van de show verandert. Ook gingen fans los op TikTok over hoe spelers en arbeiders in het spel worden gekozen en kwamen we erachter dat het spel waarschijnlijk over heel de wereld wordt gespeeld.

Nu hebben sommige kijkers van Squid Game na het zien van de serie een verborgen detail gespot dat zich in het volle zicht verstopt. Het blijkt namelijk dat de spelers de hele tijd al konden weten wat het volgende spel zou zijn. Een fan schreef op social media, “they had the answer to ‘what’s the next game’ the whole time”. Is het jou ook al opgevallen?

Squid game detail
Netflix

Belangrijk detail

Ga even zitten voordat je dit leest. Het blijkt namelijk uit de tekeningen van elk spel dat de deelnemers spelen in aflevering 1 te zien zijn op de muren van de slaapzaal. Wij gingen ook even kijken in aflevering 1, maar het klopt echt. Toen personages spellen begonnen te verliezen en hun bedden uit de slaapzaal werden gehaald, konden we steeds beter zien wat de resterende games waren. Deze staan namelijk op chronologische volgorde in de slaapzaal op de muren.

Squid game real-life
Netflix

Natuurlijk hebben fans er wat over te zeggen op social media. Zo zegt iemand: “As if nobody ever noticed the drawings on the wall when they’re holed up there the whole day.” Wij snappen ook niet hoe we dit hebben gemist. Misschien wordt het toch tijd om de serie nog eens opnieuw te gaan kijken. Als je hier geen zin in hebt, kijk dan naar deze Squid Game memes die alles vertellen wat we allemaal dachten tijdens het kijken van Squid Game.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.