Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Films & Series 29 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Serie ‘Máxima’ toont achtervolging door Willibrord Frequin: zo ging het echt

In de nieuwe Videoland-serie Máxima zien we het liefdesverhaal van (inmiddels) Koning Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta. Daten met een kroonprins is niet altijd makkelijk, dat wordt wel duidelijk in de serie. Eén van de problemen waar Máxima mee te maken krijgt, is opdringerige pers. Zoals Willibrord Frequin in 2000.

In de serie kruipt Frank Lammers in de huid van journalist Willibrord, die in 2022 overleed aan de gevolgen van Parkinson. In zijn boek blikt hij terug op de tijd dat hij Máxima volgde.

Zo denkt Willibrord Frequin over de situatie met Máxima in Brussel

In de derde aflevering van Máxima zien we hoe journalist Willibrord Frequin op de stoep staat bij Máxima in Brussel.  “Mag ik dit u namens het Nederlandse volk aanbieden, alstublieft”, vraagt Willibrord aan Máxima, terwijl hij haar een boeket aanbiedt. “Nee. Dankjewel” mompelt Máxima. En hoewel we weten dat deze serie iets is gedramatiseerd (denk aan de spicy scenes, die voor wat oproer zorgden), is aan deze situatie niets gelogen.

Voor zijn programma De Week Van Willibrord ging Willibrord samen met zijn filmploeg en fotograaf Edwin Smulders achter Máxima aan, die destijds in Brussel woonde. Heeft hij spijt van deze actie? Nee. ”Was dat journalistieke noodzaak? Ja, natuurlijk! Die vrouw wilde onze koningin worden. Er was enorm gedoe over haar papa. Dan ben je toch een lul als je op je gat blijft zitten” lezen we in zijn boek Willibrord: Verlegen vlegel.

@videolandnl

En dan staat Willibrord Frequin ineens op de stoep 👀💐 #maxima #serie #royal #whattowatch

♬ origineel geluid – Videoland

Spijt van achtervolging

Van de vragen op straat had Willibrord dus geen spijt, maar van een ander incident wel. Hij geeft toe de auto van Máxima gevolgd te hebben. ”Ik heb toen wel een verschrikkelijke fout gemaakt. Wij zijn met een auto achter haar aangereden. Heel hard. Onverantwoord hard. In de buurt van het vliegveld vlogen wij allebei bijna uit de bocht. Dat heb ik mijzelf later wel verweten. We weten hoe het met Diana is afgelopen. Nee, daar ben ik niet trots op” vertelt hij in het boek. In de serie Máxima is de achtervolging niet te zien.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.