Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Love & Life 8 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Sex and the City bestaat 25 jaar: 7 levenslessen die we hebben geleerd van de vier vriendinnen

Agelopen dinsdag vierde één van onze favoriete series zijn 25ste verjaardag: Sex And The City. De afgelopen jaren zijn de vier New Yorkse single girls onze beste vriendinnen geweest en hebben Carrie, Charlotte, Samantha en Miranda ons nogal wat levenslessen meegegeven op het gebied van liefde, seks en being fabulous.

‘And just like that…’

Sex and the City bestaat 25 jaar

Vier vrijgezelle vrouwen in de dertig die de straten van New York onveilig maken in de beste outfits: Sex and the City is en blijft iconisch. Maar het gaat niet alleen maar om de outfits, cosmopolitans en seks: de vier vrouwen hebben een reeks aan levenslessen die ze meegeven and we’re thankful for that.

1. Vriendinnen kunnen ook soulmates zijn

Vriendschappen zijn iets wat we moeten koesteren in het leven, dat laten de vier vriendinnen alle zes de seizoenen zien. Je kunt elkaars echte liefde zijn, en mannen als een leuke bijkomstigheid zien. Het is geen moeten om in een relatie te zitten: goede vriendschappen zijn veel waard. Zoals Samantha Jones het dan ook verwoordt: “Men, babies, it doesn’t matter.. we’re soulmates.”

2. Het is oké om alleen te zijn

Sex and the City gaat over liefde, seks en New York, maar laat ook zien dat het ook oké is om alleen te zijn. Het is geen verplichting om liefde te vinden, gewoon een hele leuke bijkomstigheid en het moet iets toevoegen aan je leven.

3. Soms moeten we allemaal een beetje Samantha zijn

Het is gezond om af en toe onze innerlijke Samantha naar voren te halen. Jezelf even op de eerste plaats zetten en belang hebben voor jouw eigen behoeftes is juist iets wat ervoor zorgt dat je een goede, gezonde relatie krijgt met jezelf.

4. Seks zonder liefde is goed, maar seks met liefde is nog beter

Een seksleven wat puur draait om lust is leuk en niet iets om raar van op te kijken. Toch is het bed delen met iemand waarvan je houdt beter, maar de meiden laten zien dat er ruimte is in het leven voor allebei.

5. Er zit geen haast achter liefde vinden

Misschien wel een van de belangrijkste lessen van Sex and the City: er zit geen haast achter de ware liefde vinden. Liefde valt niet te forceren en de weg naar het vinden van de ware zit vol bumps in the road. Het is dan ook helemaal niet erg al blijf je voor een langere tijd single. Wachten totdat de juiste persoon voor jou in jouw leven komt is het waard.

6. Draag waar jij je comfortabel in voelt

Have fun with fashion. Mode is een vorm van zelfexpressie en daar zitten geen grenzen aan. Wil jij net zoals Carrie rondrennen op stiletto’s? Be my guest. Jouw kleding moet iets zijn waar jij je comfortabel in voelt.

7. Weet wat jouw dealbreakers zijn

We hebben allemaal wel onze red flags als het op daten aankomt. De vier meiden laten in Sex and the City zien dat lowering your standards niet de oplossing is voor het vinden van liefde. Weet wat jouw persoonlijke dealbreakers zijn op het gebied van liefde en verander zelf ook niet wie jij bent voor een ander.

Deze 10 beautylessen hebben we geleerd van Sex And The City

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.