Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 3 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Sézane slaat handen ineen met Sea NY voor een capsule collectie

Er is weer een heerlijke samenwerking in het modelandschap. Nadat deze maand zowel Louis Vuitton, Marni en Nike al een legendarische samenwerking aankondigden, is het nu ook voor hét merk van de Parisiennes, Sézane, zover. Het merk sloeg de handen ineen met het New Yorkse Sea en ook deze samenwerking is niet voor het eerst.

Een collectie waarin de stijlen uit wereldsteden – Parijs en New York – samenkomen.

Samenwerkingen zijn hot in de modewereld

Louis Vuitton lanceerde een tweede samenwerking met Yajoi Kusama ter ere van de 10e verjaardag van hun eerste samenwerking. Nike hernieuwt dit voorjaar haar iconische samenwerking met Tiffany & Co ter ere van het 18-jarige bestaan. De samenwerkingen blijven maar komen. Zo ook die van Sézane en Sea NY. Zij lanceerden vier jaar geleden hu eerste samenwerking en om het tienjarig bestaan van Sézane te vieren, hebben de twee merken samen een nieuwe collectie gemaakt.

Een collectie naar het hart van de oprichters

Extra speciaal is de manier waarop de samenwerking tot stand is gekomen. Morgane Sézalory ontmoette Sean en Monica – de oprichters van Sea NY – per toeval in Parijs. De ontmoeting groeide uit tot een bijzondere vriendschap. Samen vieren ze de vrijheid die gepaard gaat met hun steden, Parijs en New York, die ook terug te voelen is in hun merken en collecties.

De capsule collectie van Sézane x Sea NY

De collectie, die bestaat uit 40 items, inclusief kinderkleding, is geïnspireerd op stukken die de oprichtster van Sézane – Morgane Sézalory – in de loop daar jaren heeft verzameld bij Sea NY. De collectie straalt van romantiek, optimisme en een sprankeltje van bohemian vintage. En dan in een modern jasje. Het resultaat? Een sprookjesachtig geheel, vol weelderige jurken, patchwork materialen, shirts met ruches en rokken om in te zwieren. Zowel fris als uniek. Alle items uit de capsule collectie zijn gemaakt van duurzame materialen, wat het een nóg fijnere collectie maakt.

Sézane x Sea NY is vanaf 5 februari verkrijgbaar via sezane.com.

Deze dupe van dé Coperni it-bag vliegt over de toonbank

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.