Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 5 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Shanta (24): ‘Mijn vriend weet niet dat ik eigenlijk niet kan koken’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je de Bizarre Bekentenis van Shanta*.

‘Mijn vriend weet niet dat ik eigenlijk niet kan koken’

Liefde gaat door de maag… Althans, bij de vriend van Shanta wel. Hij is dol op haar kookkunsten, maar wat hij niet weet, is dat zij dit helemaal niet zelf kookt.

Hi Shanta, kan jij iets meer over je relatie vertellen?

”Zeker, sinds een jaar ga ik met Danilo. Ik leerde hem kennen tijdens het uitgaan en de klik was er meteen. We wonen allebei in Den Haag, maar wel in een ander deel. De relatie gaat goed, maar echte plannen om samen te gaan wonen zijn er nog niet. Dat komt mij ook goed uit, want dan heb ik tijd om te leren koken. Hij weet namelijk niet dat ik dat niet kan … ”

Vind hij dat erg?

”Danilo is van Italiaanse komaf en hecht veel waarde aan lekker eten. Tijdens het daten nam hij me mee naar de lekkerste restaurants. Eten stond bij hem hoog in het vaandel, dus dat net aan een ei kon bakken, durfde ik niet te zeggen.”

Wat ‘kook’ jij dan voor hem?

”Dat is dus het erge, ik kook nooit voor hem – al denkt hij zelf van wel. Twee straten van mijn huis zit een heerlijke traiteur, die wekelijks wisselt van menu. Daar haal ik vaak eten, dat ik thuis opwarm in een pan als Danilo komt eten. Hij werkt vaak tot zeven uur, dus als hij bij mij aanschuift ben ik altijd al ‘klaar met koken’. Dat komt dan wel weer mooi uit.”

Is dit een bulletproof methode?

”Voor nu wel, maar op de lange termijn natuurlijk niet. In het weekend zijn we vaak samen. Daarom heb ik tegen hem gezegd dat is ‘s weekends nooit kook – een regel die hij prima begrijpt. Zo kom ik er nog wel mee weg.

In de tussentijd volg ik wel een cursus Italiaans koken en dat gaat erg goed. Hopelijk kan ik binnenkort écht zelf de gerechten maken. Het verbaast me ook dat ik het zo leuk vind om te doen. Na deze cursus wil ik ook een andere keuken onder de knie krijgen.”

 

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

*De echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.