Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 28 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Shayna (29): ‘Terwijl ik moeilijk rondkom, geeft mijn vriend veel geld uit en dat steekt’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je het verhaal van Shayna* (29).

‘Terwijl ik moeilijk rondkom, geeft mijn vriend veel geld uit en dat steekt’

Samenwonen is niet altijd feest. Daarom doet Shayna haar verhaal bij ons en vertelt ze over de irritaties over uitgavenpatroon van haar vriend.

Hi Shayna, kan je iets vertellen over jouw huidige irritaties?

“Momenteel zit het gedrag van mijn vriend me erg hoog. Dit ga ik ook nog met hem bespreken, maar door op deze manier anoniem mijn verhaal te delen, kan ik zien of mensen zich in mijn situatie herkennen. Ik voel me namelijk erg boos en in de steek gelaten, maar weet eigenlijk niet of ik recht heb op deze woede.”

Over welke woede heb je het dan?

”Daar moet ik het een en ander over uitleggen. Ik ontvang momenteel een uitkering, omdat ik twee maanden geleden mijn baan ben verloren door een geschil op werk. Ik wil graag weer in dezelfde branche aan de slag, maar de banen liggen daar helaas niet voor het oprapen. Met goede moed blijf ik doorzoeken, maar mijn inkomen is hier natuurlijk wel iets op achteruit gegaan, waardoor ik wat meer de hand op de knip moet houden.

Nu ik dit gezegd heb, komt het probleem. Ik woon samen met mijn vriend in een huurhuis, waarvoor we allebei hetzelfde maandelijkse bedrag inleggen. Alle huishoudelijke kosten verdelen we 50/50. Dat was voor mij nooit een probleem, maar sinds ik 75% van mijn inkomen ontvang, houd ik naast die huishoudelijke kosten niet veel over. Mijn vriend daarentegen, is de laatste maanden juist steeds meer gaan verdienen. Ik vind het daarom best jammer dat hij niet heeft aangeboden iets meer te betalen aan het huishouden, zodat het voor mij iets beter te doen is. Mag ik dat denken?”

Voel jij je schuldig over je woede?

”Ja. Ik vraag me gewoon af of ik niet te veel van hem verwacht. Hij klaagt bijvoorbeeld bij mij thuis over vrienden die nooit een rondje geven, waardoor hij extra veel betaald. Dan kan ik alleen maar denken over het feit dat ik op vrijdagavond thuiszit, omdat ik een borrel met vriendinnen niet kan betalen. Dat hij dan de gulle gever uithangt bij zijn vrienden steekt mij.

Daarnaast merk ik dat als hij alleen thuis is, dat hij dure gerechten laat komen via UberEats. Maar als we samen thuis eten, dan probeer ik voor zo goedkoop mogelijk te koken. Ik voel me alleen erg schuldig over mijn gedachten. Ik mag toch niet verwachten dat iemand z’n geld aan mij uitgeeft?”

Ga je het met hem bespreken?

”Ik denk het wel. Of ik ga in ieder geval aangeven dat ik niet lekker in mijn vel zit door de huidige situatie. Misschien dat dat een extra hint is. Al vind ik ook dat ik gewoon eerlijk moet zijn. Ik weet het nog even niet.”

*Shayna haar is gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.