Julia Schaap
Julia Schaap Body & Mind 26 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit onderzoek laat zien hoe oprecht de meeste liefdesintenties zijn tijdens Cuffing Season

De dagen worden kouder en dat betekent dat Cuffing Season is begonnen. Deze periode houdt in dat in het najaar veel singles op zoek gaan naar een partner om deze koude tijd samen mee door te brengen.

Volgens onderzoek van Bumble zijn meer dan de helft van de appgebruikers op zoek naar een langdurige relatie. Hierbij is Cuffing Season het perfecte moment om te starten met daten.

Voor wie ben jij een safety net?

Veel mensen voelen tijdens Cuffing Season de druk om met iemand te zijn. Hierdoor wordt er soms zelfs een poging gedaan om de vlam met een oude liefde opnieuw te ontwaken. Dit noem je de ‘veiligheidsnet-situatie’.

Dit kan troost bieden, maar toch is zo’n oude relatie niet voor niets gestrand. Het is dus belangrijk om open en eerlijk te zijn, voordat de ander teveel hoop krijgt. Uit Bumble’s gegevens blijkt dat eerlijk zijn voor 84 procent van de mensen het belangrijkste is voor een succesvolle langetermijnrelatie.

De gedachte achter Cuffing Season

Tijdens de koude wintermaanden starten veel mensen niet met het idee om met iemand te daten voor een lange periode, maar puur om die deprimerende koude tijd net íets leuker te maken. Toch wordt niets uitgesloten en bloeit er soms een langdurige relatie op.

Tijdens Cuffing Season geeft 58 procent van de mensen aan dat zij open staan om te daten met mensen die niet hun ‘gebruikelijke type’ is. Er is dus geen reden om je oude lover een berichtje te sturen. Verbreed je horizon en wie weet kom je de liefde van je leven tegen.

Ongemakkelijke vragen tijdens het Kerstdiner

Uit het onderzoek van Bumble blijkt dat tijdens de feestdagen ruim één op de drie Gen Z en Millenials zich slecht voelt na vragen over een ontbrekende partner. Mensen voelen zich gedwongen om aan sociale verwachtingen te voldoen, om zo de ongemakkelijke vragen te vermijden. Door die vragen te tackelen, heb je daar tijdens de feestdagen geen last meer van. Je kan vermelden dat je wel aan het daten bent, maar dat je wacht tot iemand goed bij jouw normen en waarden past.

‘Winter Coating’ is hét datefenomeen van dit najaar en Nederlanders doen er flink aan mee

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.