Alrik de Jong
Alrik de Jong Fashion 24 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Sneakers gespot in films en series? Op Netkicks vind en koop je ze

Soms zie je coole sneakers voorbijkomen in films en series, die je later weer vergeet, om er vervolgens tot je grote frustratie nooit meer op te komen. Maar wees gerust: via de website Netkicks vind je de meeste wel terug. Je krijgt er direct ook een linkje bij waar je de schoenen kunt kopen.

Als je aan iconische sneakers uit films en series denkt, komen waarschijnlijk als eerst de Nike Mags uit Back to the Future II bij je op. Toen je die Marty McFly vroeger zag dragen in die film, oogden ze veel te futuristisch om ooit echt in productie te gaan. Inmiddels weten we, mede dankzij Netkicks, wel beter.

Netkicks: een website vol sneakers uit films en series

Maar waarschijnlijk spot je ook in hedendaagse films en series coole sneakers, die nog eens een extra lading krijgen door het personage dat ze draagt. Welke Air Jordans draagt Omar Sy ook alweer in Lupin? Waar koop je die Asics die Uma Thurman draagt in Kill Bill? Wat waren ook alweer die witte schoenen van Leonardo DiCaprio in The Wolf of Wall Street? En welke kleur Converse had Eleven om haar voeten in Stranger Things? Je begrijpt het, dit vind je allemaal op de website Netkicks. Neem hier een kijkje.

(Afbeelding: Netkicks)

De films en series zijn gerangschikt op categorie, maar als je sneakers uit een specifieke titel zoekt, kun je ook gewoon Ctrl+F intoetsen en dan de film of serie in de zoekbalk invoeren. Netkicks is een website van The Sole Supplier, een Britse modewebsite voor de Europese markt.

Jordans

Nike lanceert op 21 juli de Air Jordan 1 “Starfish” en deze sneakers worden vergeleken met de iconische en veel te dure Birkin tas. Wat hebben ze met elkaar te maken? Om duidelijk te zijn: het gaat niet om een samenwerking met Hermès. De colorway van de sneaker is naar verluidt geïnspireerd op de iconische Birkin bag. Meer weten? Check ‘t artikel hier.

De 9 leukste Nike sneakers om elke outfit een comfy upgrade te geven

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.