Jana Witteman
Jana Witteman Sparen 28 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Met deze truc spaar je ‘ongemerkt’ 1.300 euro per jaar

Sparen niks voor jou? Dan is het de kunst om het zo makkelijk mogelijk te maken voor jezelf. Met deze truc bespaar je – zonder dat je er al te veel van merkt – zomaar 1.300 euro per jaar. Niet gek, toch? Misschien kunnen deze makkelijke spaartips je een extra handje helpen.

Oké, 1.300 euro per jaar is niet extreem veel geld. Maar de truc werkt ook als je sowieso al zelf spaart. Deze spaartruc kun je gewoon bovenop je gewone spaarplan uitvoeren. Dan klinkt 1.300 euro extra ineens toch wel weer lekker.

Kleine uitgaven

De kans is groot dat kleine aankopen hier en daar je grootste uitgavenpost vormen. Dat croissantje bij de supermarkt, dat biertje op het terras, die cappuccino op het station. Je koopt deze dingen vaak ‘even snel’, omdat ze door hun lage prijs niet direct pijn doen in je portemonnee. Maar op lange termijn, zijn al die kleine uitgaven een grote kostenpost.

Het einde van de maand nadert en je hebt weer veel te veel geld uitgegeven aan impulsaankopen. Hou deze manier van ‘uitgeven’ nog even vast, maar vergeet de troep die je hiervoor koopt. Die ‘troep’ gaan we namelijk inwisselen voor iets anders.

Simpele spaartruc

Het trucje om bijna 1.500 euro in een jaar te sparen is heel simpel. Het gaat als volgt: op maandag leg je 1 euro opzij, dinsdag 2 euro, woensdag 3 euro, donderdag 4 euro, en op vrijdag, zaterdag en zondag (de dagen dat we vaak toch al meer geld uitgeven) leg je 5 euro opzij.

Zo spaar je ongemerkt 25 euro per week, zonder dat je het écht in je portemonnee voelt. Net als de kleine aankopen die je altijd doet, merk je er weinig van. De grootste kunst is vervolgens om die kleine impulsaankopen te skippen, en voor je het weet spaar je dubbel.

De Spaarrekening van Pelle (27): ‘Mijn aandelen zijn 35.000 euro waard’

Het is bewezen dat hoe meer je met sparen bezig bent, des te meer je ook daadwerkelijk zal sparen in je leven. Toch snappen we het ook wel als je geen zin hebt om elke dag een klein bedrag over te maken. Of misschien ken je jezelf, en vergeet je het weer. Eén keer de instellingen wijzigen in je bank-app is een kleine moeite. Of als je die instellingen ook teveel moeite vindt, dan kun je natuurlijk ook gewoon een spaarbedrag van 25 euro per week instellen. Appeltje eitje, toch?

Welk spaarbedrag is ‘normaal’ voor jouw leeftijd?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.