Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Lichaam 9 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Sporten tijdens de hittegolf: is dat wel zo verstandig?

We moeten er toch écht aan geloven: er komt een hittegolf aan. De komende dagen wordt het bloedheet in ons (doorgaans koude) landje. En ja, wij heerlijke Hollanders zijn daar niet aan gewend, dus dat is even schakelen. Was jij van plan om te gaan sporten deze dagen? Wij vertellen je of dat wel zo verstandig is.

Hitte en sport was nooit zo’n goede combinatie.

Sporten tijdens de hittegolf: is dat wel zo verstandig?

Wanneer je van je fiets naar de voordeur loopt staat het zweet al op je bovenlip. Is het dan wel handig om straks te gaan sporten? Dat ligt eraan hoe je dat aanpakt. Mocht je van plan zijn om naar de sportschool te gaan: doe dat vooral. Binnen sporten in de airco heeft namelijk niets met het weer buiten te maken en is zeker aan te raden.

Sport jij buiten? Dan wil je op deze dingen letten

Als jij een ijzeren discipline hebt en van plan bent om buiten te gaan sporten, dan wil je wel met een aantal factoren rekening houden..

1. Kies de juiste tijd

Ga niet sporten tussen 12 en 16 uur ‘s middags, want dit is namelijk het heetste moment van de dag. Vroeg in de ochtend of juist laat op de avond is perfect. Je drijft waarschijnlijk toch je bed uit, dus dan kan je net zo goed een rondje hardlopen.

2. Begin rustig aan

De ‘warming-up’ is tijdens een hittegolf natuurlijk een beetje overbodig, het is immers al warm genoeg. Begin rustig aan, zoek een plekje in de schaduw en maak je workout niet te intensief.

Deze outdoor gyms zijn the place to be voor een zomerse workout

3. Neem de tijd om af te koelen

Verkoeling is key deze dagen, ook tijdens het sporten. Wat zeggen we? Juíst tijdens het sporten. Verleng je cooling down, zoek een mooi plekje in de schaduw en neem genoeg water mee. Stop pas met je cooling down als je lichaam helemaal afgekoeld is en je hartslag weer als normaal is.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.