Emma Toussain
Emma Toussain Mentale Gezondheid 10 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Last van stress of paniekaanvallen? Déze handige en stijlvolle tool helpt jou rustig te ademen

Je hoort steeds vaker over burn-outs, paniekaanvallen en angststoornissen. En dat is niet omdat het nu zo veel vaker voorkomt, we praten er simpelweg meer over. Wel zijn we allemaal sneller overprikkeld dan vroeger, maar da’s ook niet zo gek met een pandemie achter de rug, die telefoon 24/7 in de hand én dat ontzettend drukke werk wat op je ligt te wachten. De één is stressgevoeliger dan de ander, maar je hebt wel heel wat tips en tricks om je levels van stress te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan ademhalingsoefeningen.

De tool van Moonbird maakt het doen van kalmerende ademhalingsoefeningen makkelijk, tastbaar en bovendien leuk. Hoe? Volg met je ademhaling simpelweg de beweging van het apparaatje in je hand. De bijbehorende app laat vervolgens zien hoe goed jouw lichaam ontspant.

Zó ontspan je een stuk sneller.

Moonbird helpt je relaxen

Onze mentale gezondheid staat steeds meer in de spotlight. Dat is een mooie beweging, maar ook zorgelijk als je je bedenkt dat meer en meer mensen kampen met (chronische) stress en stressgerelateerde klachten. Het is meer dan ooit zaak dat we praktische oplossingen vinden die écht helpen om ons beter te wapenen tegen de intensiteit van onze hectische levens. Ook ontzettend fijn voor mensen met paniekaanvallen of burn-outklachten.

Dit is precies de gedachte van waaruit moonbird is ontstaan. Het van oorsprong Belgische bedrijf is in 2019 opgericht door broer en zus Stefanie en Michael Broes, die in hun omgeving steeds meer vrienden en familieleden zagen kampen met stress, angst en slaapproblemen.

Inmiddels heeft moonbird al bijna 10.000 mensen geholpen met een betere nachtrust, minder piekergedachten, een sterker zenuwstelsel en een relaxter bestaan. Een bewuste, trage ademhaling werkt immers als de pauzeknop op een hectische dag en brengt je lichaam en brein direct tot rust. Dat kunnen we allemaal wel gebruiken, dus mocht je last hebben van veel stress én al alles geprobeerd hebben? Dan is dit nog een fijne optie.

4 TikTok-gebruikers delen hun beste tips om van een paniekaanval af te komen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.