Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Home & Interior 21 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Strikjes zijn dé kersttrend van 2023: zo verwerk je het in jouw decoratie

Voor wie het zo nu en dan even vergeet: komend weekend is het alweer kerst. Voor velen staat dit gelijk aan fijne etentjes, borrels, feestjes en heerlijke lange dagen in pyjama, kijkend naar kerstfilms. Voor welke versie kerst je ook kiest, één onderdeel dat in ieder geval niet mag missen is de kerstversiering.

Alles en iedereen vermomd als cadeautje.,

Strikje erom?

Waar we voorheen alleen onze kerstcadeaus inpakten met een strik, willen we het dit jaar eigenlijk om alles heen draperen. Want, zeg nou zelf, hoe leuk is het als gewoon álles eruit ziet als een cadeautje? Van planten, tot eten: al deze spullen voorzien wij deze kerst van een strikje.

In de boom

Een kerstboom hoeft helemaal niet volgehangen te worden met peperdure en breekbare ballen. Sterker nog: door elke tak te voorzien van een sierlijke strik heb je er helemaal geen een nodig. Ook ideaal voor iedereen met nieuwsgierige huisdieren of kinderen met grijpgrage handjes.

Om de kandelaars

Nog geen idee hoe je de tafel van je kerstdiner op een knappe manier op gaat dekken? Moeilijk of duur hoeft het helemaal niet te zijn. Pak een kandelaar tevoorschijn, bedek het van top tot teen met strikjes in jouw favoriete kerst-kleur en klaar is Kees. Wel even uitkijken met het vuur natuurlijk.

Op je dessert

Of we verslaafd zijn? Misschien. Maar zeg nou zelf: gewoon alles ziet er extra mooi en lekker uit door het te voorzien van een strik. Nu zijn onze bakkunsten niet zo professioneel dat we zomaar een strik kunnen creëren van fondant, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een stoffen strik op je taart leggen. En is je dessert niet zo mooi geworden? Ook dan is het een heerlijk snelle en eenvoudige manier om dat te verbloemen. Ideaal.

Op je raam

Met een strik in XL-formaat op je raam maak je niet alleen jezelf, maar ook al je buren blij. En het enige dat je nodig hebt is een enorme lap stof van de markt, een schaar en wat touwtjes om het mee vast te hangen. Easy does it.

Op tafel

In dit geval is het geen “strikje erom” maar “strikje erop”. Met een eenvoudige strik op de borden, heb je vrijwel geen andere decoratie meer nodig.

Als en op je kleding

Echte decoratie is het natuurlijk niet, maar door zelf als een cadeautje bij je kerstfeestje te arriveren ziet élke ruimte er meteen feestelijk uit. Simone Rocha was een van de eerste die een overdaad aan strikjes wel zag zitten, maar momenteel zijn ze verkrijgbaar in allerlei soorten looks. Voor in je haar, oren en schoenen of gewoon op je trui, jurk of rokje. Alles kan.

Dit accessoire wordt de grootste modetrend van het najaar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.