Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Geld & Carrière 5 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Vijf bespaartips voor studenten: zo houd je aan het einde van de maand geld over

In je studententijd is het net altijd vetpot. Dat weten we allemaal. De kosten en uitgaven kunnen vaak niet tegen het schrale inkomen op, zelfs niet als ome DUO helpt. Daarom zijn bespaartips meer dan welkom: deze vijf trucjes zorgen ervoor dat jij aan het einde van de maand wél geld overhoudt.

Easy as that.

Bespaartips voor studenten

Studeren kan erg duur zijn, in deze tijd komen er namelijk vaak nog een hele hoop andere uitgaven bij kijken dan alleen je schoolgeld. Studenten moeten collegegeld betalen, in sommige gevallen huur, boodschappen, en noem maar op. Buiten al deze kosten, ga je in je studenten tijd vaak ook meer leuke dingen doen. Niet altijd even goed voor je bankrekening. Daarom delen wij een aantal tips waar studenten geld op kunnen besparen:

Koffietje halen

Hoe lekker het ook kan zijn om een lekker koffietje te halen op school, tellen deze paar euro’s telkens bij elkaar op en ben je uiteindelijk tientallen euro’s per week kwijt aan koffie. Probeer je eigen koffie mee te nemen of beperk het halen van koffie op school tot één keer per week.

Studieboeken

Als je student bent of bent geweest, weet je waarschijnlijk wel hoe duur een studieboek kan zijn. Toch heb je voor veel vakken helaas wel deze informatie nodig. Tegenwoordig heb je voor veel boeken een PDF, zoek dus goed of er een PDF-variant is van dit boek. Besluit je wel het boek te kopen, verkoop het dan wanneer je klaar bent met het vak.

Uitgaan

In je studententijd ga je vaak uit en dit kost veel geld. Probeer in plaats van terrasjes pakken en uitgaan, een goedkopere avond te organiseren die net zo gezellig is. Denk aan wijntjes drinken bij iemand thuis of ergens in een parkje.

Woonsituatie

Hoewel voor veel mensen een studentenhuis geen optie lijkt, is het verstandiger voor je portemonnee om een woonsituatie met huisgenoten te zoeken. Een kamer is namelijk vaak een stuk goedkoper dan een studio of appartement en leven met huisgenoten betekent dat je sommige kosten kunt verdelen onder elkaar, dit kan je uiteindelijk ook veel geld besparen.

Lunch kopen

Telkens je lunch op school of bij een lunchtent halen is lekker, maar kost je veel geld. Neem daarom altijd je eigen lunch mee. Er zijn genoeg lekkere lunchrecepten waardoor jij allesbehalve een saaie lunch mee hoeft te nemen naar school.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.