Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Beauty 25 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Zijn ‘sunscreen patches’ de oplossing om te voorkomen dat je verbrandt?

Je hebt er wellicht ooit iets over gehoord of over gezien: sunscreen patches. Deze UV-detecterende stickertjes gingen vorig jaar zomer weer helemaal viraal op TikTok. Maar is dit de oplossing tegen verbranding door zon?

Wat deze sunscreen patches precies doen en hoe het werkt, leggen we je uit. Dit zou voor velen een goed hulpmiddel kunnen zijn deze zomer.

Wat zijn sunscreen patches?

Wanneer je op vakantie bent of de zon flink aanwezig is in Nederland, is jezelf één keer per dag insmeren niet voldoende. Wanneer er een hoge UV-index is, wil jij je meerdere keren per dag goed beschermen met een SPF. Maar hoe weet je nu wanneer het weer tijd is om jezelf opnieuw in te smeren? Daar is een oplossing voor bedacht, namelijk sunscreen patches. In het Nederlands: UV-detecterende stickertjes.

Hoe werkt het?

De werking van deze stickertjes is eigenlijk best simpel. Je plakt een stickertje ergens op je lichaam. Zodra het stickertje is aangebracht ga je jezelf volledig insmeren met zonnebrand, dus ook op de plek van het stickertje, je smeert de zonnebrand hier gewoon overheen. Zodra het stickertje helder wordt weet je dat je genoeg zonnebrand hebt aangebracht. Wanneer je dit gedaan hebt kun je gewoon verder met je dag. Houd ondertussen het stickertje in de gaten, want zodra deze weer paars wordt betekent dit dat het tijd is om jezelf opnieuw in te smeren.

@natrodriguezzz

A summer must have 🫶🏼🌞🧴🤍 #momsoftiktok #sahmoftiktok #sahm #motherhoodjourney #toddlermom #wellnessmom #summermusthaves #amazonsummermusthaves #amazonmusthaves

♬ hospital beach – Cottonwood Firing Squad

De valkuilen

Het klinkt misschien ideaal, zo’n UV-detecterend stickertje, maar er zijn een aantal dingen waar je goed op wil letten wanneer je deze gebruikt. Het is ten eerste belangrijk dat je goed nadenkt over de plek waar je het stickertje gaat aanbrengen.

Breng je deze aan op je buik maar ga je vervolgens op je buik zonnen? Dan zal er minder UV bijkomen, waardoor het langer duurt voordat deze weer paars wordt. Terwijl de rest van je lichaam waarschijnlijk wel weer opnieuw ingesmeerd moet worden. Ook is het belangrijk dat je niet volledig vertrouwt op de sticker. Wanneer jij het gevoel hebt dat het tijd is om jezelf weer in te smeren, twijfel dan niet en smeer jezelf opnieuw in. Better safe than sorry.

Reviews op TikTok

Op TikTok zijn de meningen verdeeld over deze sunscreen patches. De een is razend enthousiast, de ander vindt het te lang duren voordat de patch paars wordt.

@misspeytonsmith

Saldy these just dont work, i dont feel they are a good option, just always remember to reapply spf every 2-3 hours !

♬ original sound – misspeytonsmith

@skinbyhelen

You can rest assured knowing when you need to reapply spf when you’re in the sun!! #sunscreenisimportant #sunscreenviral #uvstickers #sunscreenhack

♬ Euphoria season 2 is making my brain explode – Mars

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.