Bente De Bruin
Bente De Bruin Food 5 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Haal je die 2 liter niet? Zo leer je meer water te drinken

Dat water super gezond is hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen. We weten het allemaal, maar om ook echt minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken is wel eens lastig. Je vergeet het of je hebt tijdens een dagje uit geen water bij je. Toch zijn er makkelijke tips om te zorgen dat jij wel elke dag voldoende water drinkt.

Trucjes om meer water te drinken

You gotta nourish in order to flourish.

1. Plassen en water drinken

Elke keer als je terug komt van het toilet drink je een glas water. Een hele goede tip, want je gaat regelmatig naar het toilet op een dag. Leer jezelf dit trucje aan en je zit je zo aan die 1,5 liter!

2. Neem. Het. Altijd. Mee

2. Drink water uit een flesje en draag deze bij je. Het is altijd handig om een (herbruikbaar!) flesje water bij je te hebben. Zo kun je elk moment van de dag drinken. Het makkelijke aan een flesje is ook dat je precies weet hoeveel water je al gedronken hebt. In een standaard maatfles past 0,5 liter. Drink er daar drie van leeg en je zit goed.

3. Download een water app

Ideaal! Tegenwoordig zijn er verschillende apps waarmee je kunt bijhouden hoeveel je drinkt. Ook kun je via deze apps een reminder aanzetten zodat je niet vergeet te drinken. Fijne apps zijn Water Your Body, Watertracker en Carbodroid – Drinkwater. Keuze genoeg!

Wauw, dit is wat er met je lichaam gebeurt als je te weinig water drinkt

4. Drink uit grote glazen

Neem in plaats van een kopje thee een flinke mok. En neem in plaats van een klein waterglaasje eens een groot longdrinkglas. Forceer jezelf om ‘m in één keer leeg te drinken, schenk direct bij en neem die alvast weer mee.

5. Drink op vaste tijden

Zo kun je makkelijker wennen aan het drinken. Het blijkt beter voor je maag als je voor het eten water drinkt, dus drink voor je maaltijd wat water. Natuurlijk mag je tijdens het eten ook drinken. Tip: zorg ervoor dat je bij het opstaan al direct twee glazen water drinkt, ook nog ‘s hartstikke goed voor heel veel andere dingen.

6. Spice it up

Ben jij geen fan van water? Begrijpelijk, want veel mensen vinden water smakeloos of saai. Om water lekkerder te maken moet je een beetje creatief zijn. Voeg bijvoorbeeld een schijfje citroen, limoen of komkommer toe en stop wat muntblaadjes in je glas. Yum!

Niet lekker in je vel? 10 manieren om je mentale gezondheid te verbeteren

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.