Britta van Aggele
Britta van Aggele Food 7 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Gek op sushi? Met dit recept maak je een verse poké bowl voor maar 5 euro per persoon!

Geef toe: jij bent dol op sushi! Jij bent niet de enige, want het lijkt er tegenwoordig op alsof heel Nederland hartstikke verslaafd is aan dit heerlijke gerecht. Jaren geleden werd het namelijk opeens super populair en niet zonder goede reden. Wel heeft sushi één minpunt en dat is het flinke prijskaartje dat aan het eten hangt. Maar gelukkig maak je deze heerlijke verse poké bowl al voor 5 euro per persoon.

Veel goedkoper dan bestellen!

Poké bowl

Iedereen is al jaren dol op het Japanse gerecht sushi. Toch is de poké bowl, die veel op sushi lijkt, nog wat minder lang bekend. Dit heerlijke gerecht is een traditioneel gerecht uit Hawaï, waarin verse vis en groente centraal staan. Poké betekent namelijk in blokjes gesneden rauwe vis en die vinden wij maar al te graag terug in onze poké bowl.

Tot we dat heerlijke reisje naar Hawaï kunnen veroorloven maken we dit gerecht toch nog maar even in onze eigen keuken. En dit kan je op eindeloos veel verschillende manieren doen, zo goedkoop of duur als jij wilt. Maar met dit recept zet jij een heerlijke verse poké bowl voor jou en je vrienden op tafel, voor maar 5 euro (!!!) per persoon.

6x de lekkerste sauzen voor op je poké bowl

Recept

Dit recept hebben we gevonden op, je raad het al, TikTok. Dit platform is namelijk een bron van inspiratie als je op zoek bent naar nieuwe recepten. En dit poké bowl-recept laat zien dat je dit heerlijke gerecht echt niet alleen met dure zalm of tonijn hoeft te maken. Deze poké bowl wordt namelijk gemaakt met pittige tonijnsalade, avocado, komkommer, edamame boontjes, wortel en nori snippers.

Wat heb je nodig?

– 1 pak sushi rijst van Jumbo eigen merk (€2,29)
– 1 fles rijst azijn van de toko (€2,10)
– 2 avocado’s (€2,99)
– 1 komkommer (€1,39)
– 1 blik edamame boontjes (€1,99)
– 1 zak Julienne wortel (€2,29)
– 2 blikjes tonijn in zonnebloemolie (€2,98)
– 1 pak nori vellen (€2,09)
– 1 fles Sriracha (€2,19)

Zo maak je het:

1. Zet een pan met water op en gooi daarin de hoeveelheid sushi rijst die je nodig hebt. Kijk op de verpakking van de rijst hoe je het moet koken.
2. Snij nu de avocado’s en de komkommer in kleine blokjes, laat de edamame boontjes uitlekken en knip een deel van de nori vellen in stukjes.
3. Nu is het tijd op de tonijn uit te laten lekken. Als je dit hebt gedaan doe je het in een bak samen met wat mayonaise en maak het wat pittiger met wat Sriracha. Doe hier niet in één keer teveel van bij, want dit kan het te pittig maken. Proef het daarom tussendoor zodat je zeker weet dat je de juiste hoeveelheid pittig toevoegt.
4. Als de rijst klaar is met koken en het even heeft gerust is het tijd om het over 4 schaaltjes te verdelen. Verdeel vervolgens ook de toppings over deze vier schaaltjes en leg ze netjes naast elkaar op de rijst neer. Maak de bowl af met de pittige tonijn in het midden, gooi de nori snippers eroverheen en geniet!

Tip: heb je nog gefrituurde uitjes, sesamzaadjes, sojasaus of bosui thuis? Deze ingrediënten maken je poké bowl helemaal af!

@sammymontgoms

spicy tuna roll in a bowl, my current fav lunch #tunaroll #healthylunch #lunchideas #easyrecipes

♬ Chill Like That – Sunday Scaries & PiCKUPLiNES

Internationale Sushi Dag: deze lekkere Poké Taco’s wil je proberen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.