Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Food 18 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Internationale Sushi Dag: deze lekkere Poké Taco’s wil je proberen

Vandaag is het niet een normale vrijdag, vandaag is het Internationale Sushi Dag: de leukste dag van het jaar, als je het ons vraagt. Een goed moment om eens wat lekkere sushi-recepten uit te proberen. Zo wil je dit heerlijke recept voor Poké Taco’s gegarandeerd aan je lijstje van favoriete recepten toevoegen.

We delen het recept.

Internationale Sushi Dag: Poké Taco’s met zalm

We kunnen geen genoeg krijgen van nigiri en maki, maar zijn soms ook toe aan iets anders. Gelukkig zijn er genoeg varianten te verzinnen op sushi: zo heb je de sushi-sandwich en de croissushi. Ook de sushi taco’s zijn erg populair. Op het gebied van vouwen en bereiden zijn deze iets makkelijker te maken dan een rol. Kortom: een perfect gerecht voor op Internationale Sushi Dag, toch? We hebben daarom een heerlijk recept voor Poké Taco’s voor je klaar staan. Bel je familie, vrienden en buren, want na eenmaal dit recept geprobeerd te hebben wil je niks anders.

Dit heb je nodig (voor zes taco’s)

Vulling taco’s:

– 180 gram sushirijst
– 120 gram verse zalm
– 3 noribladen
– 1/2 avocado
– 1/2 jalapeño
– 90 gram chuka wakame (zeewiersalade)
– 3 theelepels zwarte & witte sesamzaadjes
– Marinade

Marinade:

– 1 eetlepel sojasaus
– 1 eetlepel sesamolie
– 6 ringen rode peper
– 1 eetlepel appelazijn
– 1 eetlepel water
– 1 theelepel Sriracha
– 1 theelepel mirin

Zo maak je het

Marinade:

1. Pak een kleine schaal en voeg hier de sojasaus, sesamolie, appelazijn, water, Sriracha en mini aan toe. Meng dit goed door elkaar met een kleine garde.

2. Snijd de ringen rode peper fijn en meng deze door de marinade. Laat dit even intrekken.

Taco’s:

1. Bereid de sushirijst volgens de verpakking. Breng dit op smaak met wat rijstazijn. Snijd vervolgens de verse zalm in blokjes van 1 bij 1 centimeter.

2. Voeg de marinade en verse zalmblokjes samen in een kom en meng dit goed door elkaar. Laat de marinade goed intrekken door de kom afgedekt voor 10 minuten in de koelkast te zetten.

3. Pak de noribladen en knip deze in zes rondjes die een diameter van ongeveer 10 centimeter hebben. Snijd de avocado in blokjes en de jalapeño in schijfjes.

4. Pak de rondjes nori en een lepel. Druk met de lepel de sushirijst stevig op de noribladen. Ga door totdat er een dun laagje sushirijst op de noribladen zit.

5. Doe op elke taco ongeveer 15 gram gemarineerde zalmblokjes. Leg vervolgens de rest van de vulling op de taco’s: de blokjes avocado, de zeewiersalade en wat schijfjes jalapeño. Bestrooi tot slot de Poké Taco’s met wat sesamzaadjes. Eetsmakelijk!

Poké Taco's Internationale Sushi Dag
Poké Perfect | Typhoon Hospitality

Poké Perfect

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.