Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 7 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

5 tekenen dat jouw nagels even op adem moeten komen van al dat lakken

Een dag geen gelakte nagels, is een dag niet geleefd. Gaat dat voor jou op en ben je een groot fan van gelakte nagels? Good for you, maar let er wel even op of je geen last krijgt van nagelproblemen. Dus eh, als je nagels nog nooit het daglicht hebben gezien, is het hoog tijd om na te gaan of je nagels een break nodig hebben van al het lakken.

Déze tekenen kunnen erop wijzen. Goed om die eerst even bij langs te gaan voor je een manicure boekt of zelf aan de slag gaat met nagellak.

Je nagels op adem laten komen

Als je last hebt van nagelproblemen is het een goed idee om een welverdiende pauze in te lassen. Bepaalde nagelproducten kunnen namelijk je nagelbed verstikken en zelfs huidirritatie veroorzaken. Dankzij de volgende punten weet je of je nagels een adempauze nodig hebben.

1. Je hebt je nagellak al drie weken niet verwijderd

We willen allemaal wel dat ons nagellak er zo lang mogelijk op blijft zitten, maar dat werkt juist slecht voor je nagels. Zelfs als je kiest voor een milde nagellak wordt het afgeraden om nagellak langer dan drie weken te laten zitten. De basislaag kan afslijten en zelfs vlekken veroorzaken.

2. Verkleuring

Wanneer je nagels zwakker en dunner worden, kunnen ze verkleurd raken. Dit is een fysiek teken dat ze een adempauze nodig hebben van al het lakken. Als je lakjes gebruikt die agressieve chemicaliën bevatten, zoals formaldehyde en tolueen, bestaat er een grotere kans dat je nagels zwakker worden.

3. Je springt van manicure naar manicure

Als je een grote liefhebber van manicures bent, hebben we slecht nieuws. Experts raden aan om niet meer dan twee keer in de maand voor een manicure te gaan. De kunstmatige lijm en het constant ophebben van een lak zijn niet goed voor je. Door een pauze in te lassen krijg je meer inzicht over de gezondheid van je nagels.

4. Je ziet witte vlekken op je nagels

Als je witte vlekken opmerkt na het verwijderen van je nagellak kan het betekenen dat je nagels uitgedroogd zijn. Meestal is dit een reactie van een agressieve nagellakremover of nagellak. Witte vlekken kan ook veroorzaakt worden door een tekort aan mineralen.

5. Ze voelen breekbaar aan

Breekbare nagels zijn vergelijkbaar met verkleuring, zoals punt twee. Het is een teken dat ze dringend behoefte hebben aan verzorging. Te veel lakken kan ervoor zorgen dat het vocht uit je nagelbedden worden opgezogen. Het gevolg hiervan zijn droge en zwakke nagels.

Dit artikel makkelijker terugvinden? Bewaar het op Pinterest.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.