Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Films & Series 26 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Kijkers denken dat het verhaal van ‘The Idol’ gebaseerd is op Selena Gomez

HBO’s ‘The Idol’ heeft veel stof doen opwaaien. Makers Sam Levinson en Abel Tesfaye gaan vrij ver in het bizarre verhaal. Maar kaarten ze hier een pijnlijke waarheid aan of is het een op hol geslagen fantasie? Met die vraag spelen veel kijker. Nu is er een nieuwe theorie, namelijk dat het verhaal gebaseerd is op het leven van Selena Gomez.

De oplettende kijker ziet veel gelijkenissen tussen het leven van Jocelyn en Selena.

Is ‘The Idol’ gebaseerd op het leven van Selena Gomez?

De kans zit erin dat Abel Tesfaye (beter bekend als The Weeknd) zich heeft laten inspireren door ex-liefje Selena Gomez. Er zijn namelijk veel gelijkenissen te vinden in het leven van Selena en hoofdpersonage Jocelyn. Dit is ook Selena Gomez zelf opgevallen. Bronnen stellen dat de zangeres zich boos en angstig voelt door de gebeurtenissen in de omstreden show. 

Fans zijn ervan overtuigd dat het personage van Lilly-Rose Depp, de ambitieuze maar getroebleerde popzangeres Jocelyn, eigenlijk gebaseerd is op de beroemdste ex van The Weeknd, Selena Gomez. In de eerste aflevering van ‘The Idol’ zien we dat popster Jocelyn (Depp) een comeback voorbereidt nadat ze haar laatste tournee moest afzeggen vanwege een zenuwinzinking na de dood van haar moeder aan kanker. Jocelyn wil haar status terugwinnen na dit mentale gezondheidsprobleem en doet een fotoshoot voor de cover van haar nieuwe album, waarop een eigenaardig accessoire prijkt: een ziekenhuisbandje.

Superfans van Selena Gomez zullen de verwijzing ongetwijfeld herkennen: de zangeres, die door de jaren heen heel open is geweest over haar eigen problemen met haar geestelijke gezondheid, droeg zelf een ziekenhuisarmband op de cover van haar single ‘Bad Liar’ in 2017.

Er is meer …

Net als Jocelyn, werd Selena op jonge leeftijd bekend en heeft ze een strikt team om haar heen dat er alles aan doet om de carrière succesvol te houden. In de doucmentaire van Selena Gomez horen we dat haar voormalige assistent best toxic was, en drie keer raden wie dat ook heeft…

Als kers op de taart annuleerde Jocelyn haar tour vanwege mentale problemen, net als Selena met haar ‘Revival Tour’ in 2016. Een jaar daarna kregen Selena en The Weeknd een relatie. Zijn deze gelijkenissen toeval? Wij denken van niet.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.