Floor Schoemaker
Floor Schoemaker Beauty 1 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Ken jij de ‘The Sachel’ al? Dit is dé haartrend van aankomend seizoen

Na de zomertrend van kort coupes en bob lijnen staat er weer iets nieuws voor de deur, namelijk: The Sachel. Zonnenstralen tijdens de zomer ligt misschien voor de hand, maar swooshy en gelaagd haar is een no-brainer voor de beautytrends in de herfst. Met deze trend til jij jouw kapstel naar een hoger niveau.

Laat de herfst maar komen.

Wat betekent The Sachel?

Alleen de naam geeft ons al helemaal de ‘back-to-school’ vibes waar het in de herfst allemaal om draait. Maar eigenlijk knipoogt de naam naar de structuur van het model, dat een combinatie is van The Shag en The Rachel.

The Shag

Tegenwoordig zijn we allemaal wel bekent met de The Shag nadat celebrities als Billie Eilish en Miley Cyrus het in een nieuw jasje hebben gestopt. The Shag wordt gekenmerkt door veel korte en loshangende lagen om volume en pit aan de bovenkant toe te voegen.

The Rachel

Ook met deze haarstijl lopen steeds meer mensen rond. The Rachel maakt een grote comeback dankzij de ninties nostalgische golf die Rachel Green’s (Friends) looks nieuw leven heeft ingeblazen bij Gen Z en celebrities als Kaia Gerber en Hailey Bieber. Deze iconische vorm heeft een middellange coupe en hoewel het ook veel lagen heeft, zijn ze langer en vallen ze rond de kin lengte.

“The Sachel is where the Shag meets Rachel.” zegt Syd Hayes, BaByliss ambassadeur en go to sessiestylist. Het combinatie kapsel heeft de rebelsheid van de Shag en de cool-girl uitstraling van de Rachel. Zoals RiRi het goed verwoordde is dit kapsel goed voor de Good Girl Gone Bad type.

De curly shag is dé haartrend voor komende zomer en op deze manieren kun je hem dragen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.