Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Food 9 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

TikTok-lifehack: zo kan je een halve avocado bewaren zonder dat ‘ie bruin wordt

Ik heb een haat-liefde-relatie met avocado. Ze zijn heerlijk en gemakkelijk te verwerken in recepten (hola guacamole!), maar ze worden z贸 snel bruin dat je eigenlijk altijd de hele avocado op moet eten. Soms is dat net te veel, en een avocado bewaren staat gelijk aan bruine vlekken鈥

Laatst kwam ik op TikTok een lifehack tegen waarmee je dat probleem gemakkelijk oplost. De video is inmiddels verwijderd, maar de hack staat in mijn geheugen geprent dus let鈥檚 go. Er is dus namelijk een manier om de avocado te bewaren z贸nder dat 鈥榠e bruin wordt en dat hadden we veel eerder willen weten.

Avocado bewaren

Het fijne is dat je er ook nog eens niet zo veel voor nodig hebt: je hebt al genoeg aan een bakje met water en een koelkast. Deze hack werkt het beste met avocado鈥檚 die door midden gesneden is en waar de pit nog in zit 鈥 gooi de pit dus nog even niet in de prullenbak.

Vul eerst een bakje met een laagje water. Een laagje van een paar centimeter is al genoeg. De helft die je wilt bewaren (waar de pit nog in zit dus), leg je op z鈥檔 kop in het bakje, dus met de pit naar beneden. Zowel de volledige pit als al het vruchtvlees moet onder water staan.

En that鈥檚 it. Zet het bakje in de koelkast, en jouw avocado wordt de komende 48 uur nog niet bruin. Ik heb het getest en deze hack werkt echt hartstikke goed.

Voor eens en altijd: hoe gezond is avocado nou 茅cht?

Heb je nog maar een kwart avocado over? Dan kan je er ook voor kiezen om het stukje in een glas met water te bewaren. Dit neemt uiteraard weer minder ruimte in de koelkast in. Waarschijnlijk zit er ook geen pit meer in dat stukje 鈥 dat is in principe niet erg, maar ga er vanuit dat de avocado nu na 24 uur wel echt opgegeten moet worden.

Gezonde vetten

Wist je trouwens al dat avocado vol gezonde vetten zit en dat die vetten essentieel zijn voor de hormonen in je lichaam? Schrap de avocado dus niet vanwege de calorie毛n uit je voedingspatroon, maar doe het eens wat vaker op brood of door die pasta of salade.

Anders dan je gewend bent 鈥 8x heerlijke recepten voor avocado toast met een twist

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 馃挊

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en h茅茅茅l veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.