Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Life 13 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

TikTok is om: deze fitness trend wil je uitproberen in de sportschool

Ligt het aan ons, of wordt jouw TikTok de afgelopen dagen ook overspoeld met fitness video’s waarbij de battle rope wordt gebruikt? We doken in deze intensieve fitness trend en vertellen je er alle ins en outs over.

Battle ropes in de sportschool gebruiken is niets nieuws. De afgelopen jaren verschenen deze touwen in ontzettend veel gyms door de hele wereld. Op TikTok zien we echter de populariteit groeien en we zijn niet echt verrast: met deze touwen zorg je in een handomdraai voor een intensieve workout.

Fitness trend op TikTok: battle ropes gebruiken

Een van de eerste video’s die wij over de battle ropes voorbij zagen komen, was deze van Latrice McMillian, op TikTok bekend als @trainerwithbluhair. De battle rope-video’s van de personal trainer worden miljoenen keren bekeken.

Zelf ook aan de slag met deze touwen? Zo gebruik je ze: pak de ropes aan de uiteindes vast en beweeg je armen alsof je op een trommel slaat. Dit wordt ontzettend snel zwaar – je merkt het onder andere in je armen en je rug. Wil je er een workout voor je hele lichaam van maken? Ga dan in een squat positie staan, zoals in de video hieronder, zodat je jouw benen ook nog traint.

@trainerwitbluhair Reply to @gusgus0529 Dear god!!! I was about to give in!!!! #fypシ #fyp #fitness #japanesestutter #fitnesschallenge #imtiredofthisgrandpa #Battleropes ♬ Japanese Stutter Prod Suave Lee – prod.suavelee

Omdat het gebruik van de touwen zo intensief is (veel intensiever dan joggen op de loopband!), verbrand je er veel calorieën mee. Het is daarom ook een goede manier om fit te worden. Daarnaast zorgt het voor een sterkere core, omdat je ook jouw buikspieren moet aanspannen om de touwen in beweging te krijgen.

Steeds beter worden

Naast dat de battle ropes goed voor je lichaam zijn, is het ook nog eens een uitdaging om er steeds beter in te worden. De eerste keer ben je na 10 seconden misschien wel helemaal kapot. Dan is het een tof doel om toe te werken naar 20 seconden. Kan je dat ook? Probeer het eens een minuut vol te houden – je kunt telkens nieuwe doelen op gebied van uithoudingsvermogen en snelheid voor jezelf stellen.

En ben je helemaal klaar voor een challenge? Onderstaande TikTok-video ging door het dak. We waarschuwen je alvast: deze challenge voltooien is niet gemakkelijk. We kunnen je in elk geval één ding beloven: brandende armspieren gegarandeerd.

@misskrysle Busta Rhymes Battle Rope Challenge only took us one take! @brace4impact209 #disneyplusday #gymtok #fitness #workoutchallenge #foryou #foryoupage ♬ Look at me now busta rhymes – khryss

11 fitness-accessoires om je thuis-workout naar een hoger niveau te tillen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.