Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Life 2 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

11 fitness-accessoires om je thuis-workout naar een hoger niveau te tillen

Wij houden van thuis workouts die je lekker via YouTube kunt volgen – maar soms heb je zin om nét even iets meer te doen. De onderstaande fitness accessoires maken het trainen net iets moeilijker en geven je een nieuwe uitdaging.

Je hoeft echt geen hele thuisgym aan te schaffen om thuis te kunnen trainen. Een van de onderstaande fitness accessoires gaat jou zeker helpen om met je billen van de bank af te komen.

1. Springtouw

We zijn maar al te blij dat touwtjespringen een hype geworden is afgelopen jaar. Met een springtouw krijg je gemakkelijk jouw conditie op peil en het enige wat je ervoor nodig hebt is een goed springtouw.

2. Yogamat

De voordelen van yoga zijn eindeloos – daarom is ons advies dan ook om te investeren in een goede yogamat.

3. Handschoenen met gewichtjes

Er zijn speciale handschoenen met gewichtjes die elke thuis workout zwaarder maken. Zo train je zelfs tijdens Zumba of jouw favoriete dansworkout jouw armen, als je dat wilt. Handschoenen met 0,25kg is al genoeg om een verschil te maken.

6 manieren om fit te blijven als je geen tijd of zin hebt voor een workout

4. Weerstandsbanden

Weerstandsbanden zijn een makkelijke en toegankelijke manier om zwaarder te trainen. Je maakt bepaalde bewegingen zoals een squat gemakkelijk zwaarder zonder de beweging aan te passen.

5. Dumbbells

Als je extra gewicht aan je thuis workouts toe wilt voegen, dan raden we je aan om eens naar dumbbells te kijken. Je koopt deze al vanaf 1 kg en hiermee maak je sommige oefeningen net even wat zwaarder. Budget tip: de Action verkoopt ook dumbbells voor niet al te veel geld.

6. Kettlebells

Hetzelfde geldt voor kettlebells. Deze gewichten zijn over het algemeen beter geschikt voor swing-oefeningen, zoals een kettlebell swing.

7. Een medicine ball

Een medicine ball is een verzwaarde bal die vaak gebruikt wordt bij crosstraining. Je kunt ‘m aanschaffen in meerdere gewichten maar we raden aan om niet meteen te zwaar te gaan. Een bal van 2 of 5 kilo kan al uitdagend genoeg zijn.

8. Je telefoon

Onderschat je telefoon niet – er zijn zo veel fitness apps waarmee je nieuwe tips en workouts kunt doen dat wij de tel kwijt zijn geraakt. We hebben een aantal van die apps op een rijtje gezet in het onderstaande artikel.

Geen zin om naar de gym te gaan? Dit zijn de meest effectieve apps voor thuis

9. Ab wheel

Als je het vasthouden van een plank uitgespeeld hebt, probeer dan eens een ab wheel. Hiermee zet je jouw buikspieren echt in vuur en vlam. Je kunt er verschillende oefeningen mee doen en hier vind je er alvast negen. En bonuspunten: je traint je gewicht er ook nog eens mee.

10. Een trampoline

Met een trampoline kan je een intensieve workout doen, en het is nog leuk ook. Na een paar minuten springen op de trampoline zijn wij in elk geval bekaf. Daarnaast is het fijn dat een trampoline vaak buiten staat, en je er met het lentezonnetje tegelijkertijd ook nog eens kan werken aan je tan.

11. Bosu bal

Met een bosu bal kan je jouw balans trainen, maar je kunt ook push-ups moeilijker maken en allerlei mobilieitsoefeningen doen.

6x de fijnste draadloze oordoppen voor jouw (buiten) workout

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.