Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Nieuws 29 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

TikTok is in de ban van Maison Margiela’s porseleinen make-up: dit goedkope middeltje gebruikte Pat McGrath voor de look

Vorige week stond Parijs in teken van de haute couture. Grote modehuizen presenteerden hun meest creatieve en expressieve collecties. Toch is er één persoon die alle lof kreeg en ze is geen designer. We hebben het over make-up artieste Pat McGrath, die viraal ging met haar porseleinen make-up voor Maison Margiela.

De show van Maison Margiela is zonder twijfel het meest besproken. Dat komt door de bijzondere ontwerpen van John Galliano, de meesterlijke opening door Leon Dame en natuurlijk de innovatieve make-up die bedacht is door mastermind Pat McGrath.

Porseleinen make-up bij Maison Margiela

Make-up artieste Pat McGrath krijgt online al dagenlang applaus voor haar werk tijdens de couture week. Ze gaf tijdens de show van John Galliano voor Maison Margiela een geheel nieuwe betekenis aan glass skin. De huidjes van de modellen leken wel van porselein te zijn. Onder het maanlicht schitterden ze op de catwalk. Een magisch moment tijdens de couture week in Parijs.

De reacties online zijn lyrisch. Fans en vakgenoten laten lieve comments achter onder de post van Pat. Zo schrijft iemand: ”JUST when I thought that makeup has done all that it can…Mother McGrath delivers these unforgettable looks that are all at once modern, traditional, futuristic, but most of all, mesmerizing.”

Het geheime recept van Pat McGrath

Een look als deze werd nooit eerder gezien. Daarom speculeren make-upliefhebbers al dagenlang over welke producten Pat gebruikte om de viral look te creëren. Op de Instagram van Pat McGrath verraadde een video al dat er een latex-ish laagje op het gezicht van de modellen zat, dat ze er na de show vanaf trokken.

Make-upguru Erin Parsons kraakte de code. Het product dat Pat McGrath gebruikte was het Freeman Peel-Off Mask Cucumber. Een masker van slechts €4,50, dat gewoon bij Kruidvat te koop is. Dit verdunde ze met water en bracht ze over de make-up aan met een airbrush.

@erinparsonsmakeup

Replying to @. All hail Pat McGrath 🙇🏻‍♀️ @Pat McGrath Labs i still hope she announces what it is! #patmcgrath #glassskin #margiela #johngalliano #kryolanglass

♬ original sound – Erin Parsons

Niet echt iets wat we zelf gaan uitproberen. Deze make-upvorm komt in de buurt van kunst. Toch is het interessant om te zien hoe innovatief Pat McGrath iedere keer weer te werk gaat.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.