Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 21 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

TikTok is in de ban van spicy rosé en wij vertellen je hoe je dit pittige drankje maakt

Iedere zomer is er nieuw drankje en in 2022 is spicy rosé het it-drankje van het zonnige seizoen. Spicy rosé? Jep, onze favoriete zomerwijn met een pitje erin. Op TikTok is iedereen fan en wij vertellen je alvast hoe je dit lekkere drankje in elkaar flanst.

Het is mega simpel om te maken, dus dat is top.

TikTok is in de ban van spicy rosé

Na eerdere TikTok foodtrends zoals feta pasta en whipped coffee, neemt nu jalapeño in rosé – a.k.a. spicy rosé – onze feed. Rosé en jalapeño: het klinkt niet als een gouden combinatie. Toch beweert iedereen op TikTok dat je dit écht moet proberen.

@drinkamie

We can confirm that spicy jalapeño rose is definitely worth the hype. Have you tried it? ~ inspired by @allyssainthekitchen #drinkamie #jalapenrose #spicyrose #summerdrink #rose #summerdrinks #wine #winelovers #drinktok #cocktailreview

♬ Austin Millz Do For Love – MillzMondays

Is dit weer een TikTok-rage of zit er een gedachte achter deze trend? Blijkbaar is het mengen van verse kruiden, specerijen, fruit en groenten in drankjes een geweldige manier is om verschillende smaken te versterken. Dit is een methode die mixologen al jaren gebruiken. De peperige, groene smaken van een jalapeño vullen de zoete, fruitige tonen in je rosé aan en voegen een nieuwe smaakdiepte toe aan het drankje.

Dit is de beste rosé om te drinken tijdens de zonnige dagen – volgens wijnexperts

Hoe maak je spicy rosé?

Het is eigenlijk heel simpel: voeg drie tot vier schijfjes jalapeño toe aan een pitcher of fles van je favoriete rosé. Je kan het meteen drinken, maar voor de ultieme infusie laat je de schijfjes minstens een uur intrekken, zegt barman Steve. Voor het maximaal verfrissende effect wil je je rosé drinken met wat ijsblokjes.

Welke rosé je kiest maakt niet heel veel uit. Wel geeft Steve aan dat een zoetere rosé zich beter leent, omdat je daarmee de smaken makkelijker balanceert. Soms zorgen de drogere, zuurdere wijnen ervoor dat de peper te pittig, te bitter of te overweldigend van smaak is.

Tip van ons: probeer het eerst met een goedkopere fles wijn, voor het geval dat je geen fan bent van de smaak.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.