Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 7 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Steengoede true crime ‘Till Murder Do Us Part: Soering vs. Haysom’ over meestermanipulator laat je vol verbazing achter

Eens in de zoveel tijd komt Netflix met een bizarre true crime docu en daar worden wij als echte liefhebbers heel erg blij van. Denk aan de Tinder Swindler of Don’t F*ck With Cats. De nieuwste aanwinst, Till Murder Do Us Part: Soering vs. Haysom, laat je gegarandeerd in verbazing achter.

Wat daar allemaal gebeurde..

Meestermanipulator of onschuldig?

Het verhaal gaat over Elizabeth Haysom en haar jeugdvriendje Jens Soering. In 1985 werden de ouders van Elizabeth op brute wijze vermoord (lees: keel doorgesneden) en na losjes onderzoek van de politie kwamen ze tot de conclusie dat Elizabeth en vooral haar vriend Jens toch wel erg verdacht waren. Helemaal omdat Jens het vertikte om bij de politie langs te gaan en ze daarna beiden op de vlucht gingen. Jens was 19 toen dit gebeurde en Elizabeth al een stukje ouder.

Ze reizen naar Thailand, waar Jens als Duitse diplomatenzoon geboren werd. Hij probeerde daar een Thais paspoort te krijgen maar dat lukte niet. Na een lange tijd op de vlucht te zijn werd het stel gepakt in Engeland, waar Jens uiteindelijk toegaf meneer en mevrouw Haysom vermoord te hebben. Hij zou té jaloers zijn en Elizabeth voor zichzelf willen hebben.

Maar dat is niet het einde..

Jens gaat in de aanval

Na jaren van onderzoek en rechtzaken besluit Jens het over een andere boeg te gooien: hij is onschulding. Heh? Hij had toch zichzelf aangegeven bij de politie? Jens kon het naar eigen zeggen niet ‘langer aanhoren’ en vertelde de rechter en advocaten in de rechtszaal dat hij de ouders van Elizabeth niet vermoord heeft en dat zij een meestermanipulator is. Elizabeth gebruikte destijds veel drugs en had veel woede tegenover haar ouders. Ze waren er nooit voor haar, zo bleek. Ook de moeder van Elizabeth bleek haar seksueel misbruikt te hebben, waardoor ze in een brief aan Jens schreeft dat ze wilde dat haar ouders ‘dood zouden gaan’. Zo’n bewijsstuk werkt natuurlijk niet echt in haar voordeel.

Het verhaal is té complex om samen te vatten dus daarom zit er maar één ding op: kijken. Je mond valt keer op keer open van verbazing. En wat het al helemaal bijzonder maakt: Jens zelf doet ook mee aan de documentaire om zijn verhaal te vertellen.

Kijkers van de serie zien vooral één ding: het politieonderzoek is héél erg slecht uitgevoerd. Dingen werden niet gecheckt en er zijn ook hele gekke conclusies getrokken.

Till Murder Do Us Part: Soering vs. Haysom is een mini-serie op Netflix en dus nu te kijken.

Na ‘Girl Math’ en ‘Boy Math’ is er nu ook ‘Wine Math’ en de voorbeelden zijn lachwekkend herkenbaar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.