Tessa Ham
Tessa Ham Money 30 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

5 tips om je financiën zomer ready te krijgen

De eerste zomerse dagen hebben we al achter de rug en dat kan maar één ding betekenen: de zomer staat weer voor de deur. Om summer ready te worden sla je waarschijnlijk zonnebrand in, boek je wellicht een vakantie en haal je je bikini van achter uit de kast. Maar denk je ook aan je financiën deze zomer?

Eind mei, begin juni, is namelijk het ideale moment om te kijken hoe je ervoor staat en om je financiën zomer ready te maken.

Tips financiën zomer ready maken

Met deze tips houd je de zomer leuk én betaalbaar.

Maak een realistisch budget voor de zomermaanden

Drankje op het terras hier, een ijsje daar; veel mensen geven in de zomer meer uit dan in de winter. Om niet helemaal los te gaan in de zomer en je spaardoelen uit het oog te verliezen, is het slim om een realistisch budget op te stellen voor de zomermaanden. Hierin bepaal je hoeveel geld je kwijt wil zijn aan terrasjes en hoeveel bijvoorbeeld aan je zomergarderobe.

Kwam je in de laatste maanden amper rond? Stel dan eens een picknick in het park voor aan vrienden als ze je mee vragen naar het terras. Of neem je bankrekening eens onder de loep om te kijken waar je extra ruimte kunt creëren.

Ruim je kast op

Zodra de eerste echte zonnestralen zich laten zien, is het verleidelijk om nieuwe zomerjurkjes in te slaan. Maar weet je eigenlijk wel wat je in je kast hebt liggen? Tijd om eens goed je kast uit te mesten.

Dat heeft twee voordelen voor je financiën deze zomer. Allereerst kun je kleding die je toch niet draagt, verkopen via bijvoorbeeld Vinted. Dat is toch weer een mooi zakcentje die je kunt gebruiken voor dat drankje op het terras.

Maar wedden dat je ook juist kledingstukken tegenkomt waarvan je vergeten was dat je ze had, maar waar je spontaan weer verliefd op wordt? Dat scheelt in de financiën, want dat betekent dat je minder nieuwe kleding hoeft te kopen.

Maak een lijstje met (bijna) gratis zomerse activiteiten

We noemden net al even dat je vaak in de zomer meer uitgeeft dan in de winter. Om dit seizoen toch een beetje betaalbaar te houden, is het slim om een notitie in je telefoon aan te maken met gratis en goedkope zomerse activiteiten.

Die zijn er namelijk ook genoeg: van een fles wijn meenemen naar het strand tot een hike in een mooi natuurgebied. Door deze lijst altijd bij de hand te hebben, heb je altijd inspiratie voordat je uit verveling het terras op gaat.

Tip: ga online op zoek naar gratis of goedkope evenementen!

Plan afspraken met vrienden in

Hoewel sparen (en geen geldzorgen hebben) belangrijk is, zijn leuke dingen doen en afspraken met vrienden dat ook. Plan dus gerust veel afspraken met vrienden in, maar wees je er dan wel bewust van waaraan je geld uitgeeft en hoeveel.

Als je bijvoorbeeld niet warm of koud wordt van een vriendinnendag naar de wellness, kun je je geld beter uitgeven aan activiteiten die dat wél doen, zoals bijvoorbeeld een festival.

Kijk nog eens naar je spaardoelen

We zitten alweer bijna op de helft van het jaar! De kans is groot dat je aan het begin van het jaar spaardoelen hebt gemaakt. Zo niet? Dan is dit het perfecte moment om die alsnog voor dit jaar te maken.

Heb je al eerder spaardoelen opgesteld voor 2022? Om er zeker van te zijn dat je ze gaat halen, kun je in juni kijken of je on track bent of dat je beter nog wat aanpassingen kunt doen.

7 trucjes om luxe op vakantie te gaan met een beperkt budget

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.