Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 31 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

De ‘unplugged wedding’ steeds populairder: deze generatie is de reden van het telefoonverbod

Wedding season has started. Mocht je geen uitnodiging hebben, dan geniet je waarschijnlijk via social media mee van verschillende bruiloften. Of toch niet? Want steeds meer echtparen kiezen voor een telefoonverbod op hun bruiloft. Volgens Gen Z’ers en Millennials zijn het juist de boomers die maken dat deze maatregel nodig is.

De term unplugged wedding wordt steeds populairder – en dat hebben we aan de oudere generatie te danken.

De ‘unplugged wedding’ steeds populairder

De term unplugged wedding is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit houdt in dat stellen ervoor kiezen om geen telefoons toe te staan op hun bruiloft. Veelal gaat dit om de ceremonie, waarbij het dan niet toegestaan is om te filmen. De reden dat stellen ‘ja, ik wil’ zeggen tegen een telefoonvrije bruiloft? Ze willen leven in het moment. Als je op het altaar staat en naar de zaal kijkt, dan wil je deze gezichten van je geliefden zien – niet de achterkant van hun telefoons. Daarnaast is er al een fotograaf aanwezig en zijn telefoon in het shot niet zo charmant.

Zo bespaar je geld als je deze zomer veel bruiloften hebt

Boomers snappen de telefoon-etiquette niet helemaal

Uit onderzoek van Zola blijkt dat maar liefst 74 procent van de stellen in 2024 kiest voor een telefoonverbod tijdens hun bruiloft. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn het niet de scherm-geobsedeerde Gen Z’er en millennials die de pret verpesten door hun telefoon omhoog te houden alsof ze bij een concert zijn. Het zijn volgens de twee jonge generaties (die hun verhaal doen in The New York Post) juist de boomers, zij willen alles vastleggen.

Jongere generaties telefoonetiquette op een manier die oudere generaties niet altijd begrijpen. Simpelweg omdat zij er niet mee zijn opgegroeid. Zelfs als amateurfotografie niet verboden is, weten jonge generaties dat je de telefoon in je tas laat zitten.

@stanlophotography

Such a good idea? Officiant gave the guests 5 mins to take as much pictures at this Unplugged Wedding🤗 #unpluggedceremony #fyp #foryou #weddingtiktok #lawedding #blacklove

♬ original sound – Stanlo Photography

Geen telefoons, veel outfits

Geen telefoons op het grootste deel van de bruiloften, dus. Maar wat zijn de verdere trends? Uit het onderzoek van Zola blijkt dat de verloving steeds ondergeschikter wordt aan de bruiloft. Er wordt al gesproken over een bruiloft (en soms worden er zelfs al dingen gepland) nog voordat iemand op één knie is gegaan.

Bruiloften zijn echte sociale media-aangelegenheden, waarbij het aantal beroemdheden/influencers als inspiratiebron sinds vorig jaar met 48 procent is gestegen. De bruiloft van Sofia Richie en Elliot Grainge was de meest opzienbarende. Een trend die daaruit voortzet zijn de outfitwissels van de bruid. Drie outfits op één dag is anno 2024 redelijk gangbaar.

Dit budget heb je nodig voor een bruiloft in Italië met 50 gasten

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.