Julia Schaap
Julia Schaap Beauty 1 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

TikTok is nu in de ban van ‘Espresso make-up’ en deze look is perfect voor het najaar

De nieuwe trends lijken maar niet op te houden. Vooral op beautygebied blijven de nieuwe make-up looks maar komen. Van ‘latte make-up’ tot de Martini look’: je kan het zo gek niet bedenken. Toch is er nu wéér een nieuwe trend: de Espresso make-up. Dit is een soort upgrade van de latte look, waardoor jouw make-up er in het najaar on point uitziet.

En ook deze prachtige make-up look wil jij uitproberen.

Wat is Espresso make-up?

Hoewel latte make-up afgelopen zomer dé trend was, is de Espresso variant komend seizoen de look die jij wil dragen. Terwijl de latte make-up vooral caramel-achtige kleuren met een goude gloed bevat, is de Espresso look wat donkerder. De naam verklapt het namelijk al, deze look heeft namelijk wat donkerdere tinten, zoals een koffieboon. De bruine kleur kan op je lippen, maar ook op je oogleden. De overeenkomst tussen deze twee trends, is dat je bij beide een natuurlijke basis op je huid hebt. Hierdoor lijkt het net alsof je geen make-up op hebt.

TikTok trend

Ook de Espresso make-up is een ware TikTok trend. Met deze look kan je variëren – en met verschillende tinten bruin kom je al heel ver. Op TikTok staan genoeg video’s met tips hoe jij de perfecte Espresso look maakt. De look kan je dragen voor elke dag, maar ook als je een chique avond hebt. Je kan alle kanten op, wat deze trend perfect maakt voor de feestdagen.

@zeynepberdibek1

espresso makeup☕️👼🏽 #makyaj #makyajvideoları #makyajperisi #makeup #makeuptutorial #espressomakeup

♬ harleys in hawaii – sped up – 90degrees & eyeroze & Melodyz Town

Hailey Bieber is fan

Dat Hailey Bieber ook niet vies is van een nieuwe make-up trend, is duidelijk. Ook bij de Espresso make-up is ze er weer snel bij. Zo heeft haar make-up merk Rhode Beauty een nieuwe lipgloss uitgebracht in de kleur: Espresso, ideaal voor deze trend dus. Hoewel een bruine lipgloss velen van ons nogal kan afschrikken, staat deze kleur prachtig bij elke huidskleur.

Alles over de ‘Demi Method’: de minimalistisch make-uptrend die TikTok overneemt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.