Julia Schaap
Julia Schaap Beauty 3 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze simpele stappen zorgen voor de perfecte ‘no make-up’ make-up look

Tegenwoordig kom je de ‘no make-up make-up’ look overal tegen. Vele bekendheden zoals Hailey Bieber, Zendaya en Sofia Richie gingen voor een natuurlijke look met een gezonde glow.

Het lijkt gemakkelijk, waarbij je nog geen tien minuten nodig hebt, toch zit er een hele methode achter deze look. Wij leggen je uit wat de trucs zijn achter deze populaire make-up trend.

De perfecte ‘no make-up’ make-up look

Hoe zie je er zo effortlessly stralend uit? Het ligt aan een aantal dingen.

1. Skincare

Een natuurlijke look begint bij de basis, waarbij je uitgebreid de tijd neemt om je skincare te doen. Het is belangrijk dat je huid goed gehydrateerd is, waardoor je een prachtige glans over je gelaat krijgt.

Ook bij deze minimalistische look is een primer erg belangrijk. Het zorgt namelijk voor een zachte basis waardoor je make-up netjes op z’n plek blijft.

2. Weinig dekking

Zorg ervoor dat je producten met een lichte dekking gebruikt, waardoor kleine imperfecties te zien blijven. Door een getinte moisturizer te gebruiken, hydrateer je je huid, en krijg je een mooie gloed. Door je getinte moisturizer aan te brengen met je vingers heb je de lichtste dekking, maar als je iets meer wil kan je het best een buffing brush gebruiken.

3. Crème sticks

De welbekende crème sticks zijn essentieel bij een ‘no make-up make-up look’. Dit komt omdat het makkelijk uit te blenden is en het ziet er natuurlijker uit dan poeders die op je huid liggen. Een bronzerstick hoef je niet alleen te gebruiken voor op je wangen, maar kan je ook gebruiken op je oogleden. En een cream blush kan je ook als lipgloss gebruiken; multifunctioneel en lekker makkelijk.

4. Wenkbrauw gel

Omarm je natuurlijke wenkbrauwen door alleen een gel te gebruiken om ze in vorm te krijgen. Door gel te gebruiken, zet je je wenkbrauwen goed vast, waardoor ze de hele dag netjes in vorm blijven zitten. Als je je wenkbrauwen íets meer wil laten opvallen, kan je een getinte wenkbrauwgel gebruiken.

5. Glanzende lippen

Gebruik een lipgloss of lipolie om de look helemaal af te maken. Door een natuurlijke tint te dragen, komen je lippen wel tot hun recht, maar ze vallen niet teveel op. Hierdoor lijkt het net alsof je geen make-up op hebt, maar gewoon een gezonde gloed hebt.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.