Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Fashion 9 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

De v-waist jeans is dé spijkerbroek die je dit voorjaar in je kast wilt hebben

High-waist, low-waist, skinny jeans, straight leg, mom/dad fit… Er zijn zó ontzettend veel verschillende soorten spijkerbroeken dat we soms door de bomen het bos niet meer zien. Het vinden van de perfecte spijkerbroek voor jouw lichaam is belangrijk, omdat de juiste fit super veel voor je lichaam kan doen. Veel vrouwen zouden graag een zandloperfiguur willen hebben, maar niet iedereen is hiermee gezegend. Mocht je jezelf hierin herkennen, dan hebben wij wellicht de perfecte spijkerbroek-fit voor je gevonden. Maak kennis met de v-waist jeans, een spijkerbroek die de illusie van een zandloperfiguur creëert.

Keuzes, keuzes, keuzes

Het uitzoeken van de perfecte spijkerbroek is eigenlijk altijd wel een tijdrovende bezigheid. Eerder schreven wij al over deze TikTok-hack die het een stuk makkelijker maakt om te bepalen of een spijkerbroek je zal passen, maar het van te voren bepalen naar welke spijkerbroek-fit je op zoekt bent zal ook ontzettend veel tijd schelen.

Een belangrijk aspect van het kiezen van de perfecte spijkerbroek voor jou zit hem in de hoogte van de taille. Zo zorgt een high-waist jeans ervoor dat je benen langer lijken en kan je er makkelijk een buikje mee verbergen, mocht je dit fijn vinden. Een low-waist jeans zorgt er juist voor dat je benen wat korter lijken, en kan dus een goede keuze zijn als je een kort bovenlichaam hebt in verhouding tot je benen. Kan je niet kiezen welke taille-hoogte je zou willen voor je nieuwe spijkerbroek? Dan kan de v-waist jeans een oplossing zijn! Best of both worlds.

De v-waist jeans

De v-waist jeans, zoals de naam al duidelijk maakt, heeft een taille die in de vorm van een v loopt. Dit houdt in dat de broek hoog in de taille begint en goed boven de heupen valt, maar vervolgens geleidelijk lager uitvalt onder de navel. Hierdoor geeft de v-waist jeans het flatterende effect van een high-waist jeans en tegelijk de edgy, gedurfde look van de low-waist jeans waar sommige vrouwen gek op zijn.

Maar wat misschien wel het allerfijnste is aan de v-waist jeans, is dat de taille-vorm van de broek het doet lijken alsof je een zandloperfiguur hebt. Dit is natuurlijk super fijn als je hier niet mee gezegend bent en het graag eens zou willen proberen, maar ook als je al een zandloperfiguur hebt en deze nog eens extra wilt accentueren.

Of je nou houdt van een skinny jeans of toch meer van een straight-leg, de v-waist jeans is er in allerlei verschillende soorten. Voor ieder wat wils dus. Ook deze vrouwen op TikTok zijn fan van de v-waist jeans en laten zien wat de broek voor hun lichaam doet.

@laurencandy3

V cute! #jeans #jeanshaul #flatteringjeans #outfitideas #jeanshacks

♬ California Dreamin’ – Chris Lorenzo

@mayajude.azure

they’re the weekday twin jeans;) #weekdayjeans #blackjeans #essential #aritzia#fyp

♬ Before I Knew It – Mason Ramsey

Wij zijn fan en zullen de v-waist jeans zeker eens uitproberen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.