Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 28 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Valentino Haute Couture SS22: dit waren de hoogtepunten van de show in Parijs

Afgelopen week vond Haute Couture Week SS22 plaats in Parijs, eerder schreven we al over de Haute Couture-show van Chanel, nu was het de beurt aan Valentino. De collectie genaamd ‘The Anatomy of Couture’ werd geinspireerd op het vrouwelijk lichaam, in verschillende vormen, maten en leeftijden. De show zat vol spectaculaire stukken en prachtige creaties.

We zetten alle hoogtepunten op een rij.

Valentino Haute Couture SS22

Valentino noemde de couturecollectie voor de lente van 2022 toepasselijk ‘Anatomy of Couture’. Gepresenteerd als een intieme show probeerde Pierpaolo Piccioli de sociale conventie te herschikken. Zo werd er een diversiteit aan modellen gecast en bevatte de collectie een verscheidenheid aan lichaamsvormen en -maten, evenals leeftijden. Zelden of nooit werden curvy of oudere modellen gezien op de haute couture-catwalks.

De collectie zat vol prachtige jurken met opvallende strikken in felle kleuren, ook werd er een overvloed aan pakken gepsot. Daar bleef het niet bij, want Valentino zorgde ook voor mini-jurken op de catwalk. De collectie liet de verschillende kanten van haute couture liet zien, inclusief moderniteit, relevantie en vrolijkheid.

1. Alle vormen en maten

Met de Haute Couture SS22-collectie bracht modehuis Valentino een ode aan anatomie en het vrouwelijk lichaam. En daarbij hoort geen standaard modellenlichaam, want alle vormen en maten liepen mee op de catwalk. Ook kwam de anatomie terug in de prachtige vormen van de kledingstukken en elegante snits.

Valentino
Valentino

2. Felle kleuren

Pierpaolo Piccioli laat met zijn Haute Couture SS22-collectie zien dat het tijd is voor vrolijkheid en zorgt voor uitbundige creaties en grootste jurken zoals dat bij couture hoort te zijn.

Valentino
Valentino
Valentino

3. Sexy en elegant

Van lange, indrukwekkende jurken tot korte rokjes met pantykousen: Valentino laat met de Haute Couture SS22-collectie zien dat het allesomvattend is en sluit af met een grande finale.

Valentino
Valentino
Valentino

4. De grote finale

Met de finale op een prachtige ronde wenteltrap sloot Valentino de show in stijl af.

Valentino

Dit zijn de mooiste looks uit de Spring/Summer 2021 Haute Couture-collecties

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.