Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Mentale Gezondheid 9 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom vandaag de perfecte dag is om aan je goede voornemens te beginnen

Put your hands in the air als je jouw goede voornemens van dit jaar al gebroken hebt. *steekt hand in de lucht* Goede voornemens, we trappen er ieder jaar weer in. We zetten onrealistische doelen die we vervolgens niet halen, waardoor we teleurgesteld zijn in onszelf. Vanaf nu niet meer: we leggen je uit waarom ook vandaag de perfecte dag is voor goede voornemens.

Want eerlijk is eerlijk: die oliebollen moesten een paar dagen geleden echt nog op. En het was natuurlijk zonde om de left over drankjes zomaar door de gootsteen te spoelen. En die dagen na nieuwjaar? Natúúlijk blijf je dan lekker binnen, onder een kleedje op de bank. Snappen we helemaal.

Dus wees een beetje lief voor jezelf. Als je die goede doelen die je eind vorig jaar op papier hebt gezet niet gehaald hebt, dan is er geen man over boord. Sterker nog: zie vandaag als nieuwe mogelijkheid om ermee te beginnen. Met realistische, haalbare doelen bedoelen we dan.

Realistische goede voornemens

Wat we je mee willen geven, is dat 1 januari niet de enige dag is om met je goede voornemens te beginnen. Als jij vandaag wilt beginnen, dan begin je vandaag. Niet op de eerste van de maand, niet op maandag, maar vandaag. Elke dag is een goede dan om met goede voornemens te beginnen. Als jij voelt dat je er klaar voor bent, dan is het de juiste dag.

Verder geldt dat je een goed voornemen moet kiezen wat écht bij jou past. Ben jij een avondmens? Dan ga je veel moeite hebben met het goede voornemen om rond 05:00 op te staan. Zet realistische, haalbare doelen voor jezelf. Zo maak je de kans dat je ze volhoudt een stuk groter.

Goede voornemens op gebied van je relatie nodig? Met deze goede voornemens wordt jullie relatie sterker dan ooit.

Door deze truc met vakantiedagen ben je 50 dagen vrij in 2022

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.