Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 9 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze geniale contourhack is super makkelijk en gaat compleet viraal op TikTok

Make-up is ontzettend mooi, maar het kan ook lastig zijn om het op de juiste manier aan te brengen. Vooral je gezicht contouren is een hele kunst en wij kunnen het weten. Zo moet je bij contour al kiezen tussen een poeder of een liquid versie en je moet ook maar net de juiste techniek beheersen. Gelukkig hebben wij een geniale contourhack gevonden die ervoor zorgt dat jij elke keer streeploze jukbeenderen hebt.

Wie wil dat nou niet!

Perfecte make-up

Tegenwoordig vliegen de make-uptrends je om de oren. Op Instagram en TikTok posten influencers en celebrities de meest mooie make-up looks en ook delen creators van over de hele wereld hun beste tips en tricks. Zo zorgt deze make-up techniek ervoor dat je foundation heel de dag goed blijft zitten en breng je met deze hack oogschaduw aan als een professionele visagist.

Nu gaat er op TikTok opnieuw een make-up hack compleet viraal en deze keer heeft het alles te maken met contouren. Deze hack gaat niet voor niets viraal, want dit is misschien wel de beste en meest makkelijke contour hack die we ooit zijn tegengekomen. Daarom vertellen wij waarom je deze hack nu nog aan je make-up routine wilt toevoegen.

Selena Gomez draagt de perfecte wintermake-uplook en deelt een foto op Instagram

TikTok-video

De contour hack werd oorspronkelijk gepost door Megan Lavallie – @meganlavallie – en zij legt precies uit hoe je de techniek moet gebruiken. Zo wordt er op één specifieke plek op je wang contour aangebracht om je jukbeenderen extra te versterken zonder strepen achter te laten. “There’s this one spot on your cheek that if you poked a hole through, it would touch your teeth,” vertelt Megan. In de video – die nu al meer dan 6,5 miljoen views heeft – brengt ze een middelgrote stip liquid contour aan op de plek, precies boven haar bovenste verstandskies.

Megan pakt vervolgens een medium grote make-up kwast en begint de stip uit te blenden met cirkelvormige bewegingen, terwijl ze strak op dezelfde plek blijft. Waar we normal gewend zijn om een streep te trekken over onze wang, maakt deze techniek dus gebruik van een klein gebied op je gezicht. “If you softly blend it out, you create the most soft-looking high cheekbone,” voegt ze toe.

@meganlavallie

sometimes a straight line from your ear can look a little intense #contourhacks #contour #makeup

♬ Elevator Music – Bohoman

Perzikkleurige make-up wordt een van de grootste beautytrends van 2022 en zo draag jij het

Reacties

Het lijkt erop dat deze nieuwe contourhack flink in de smaak valt bij de volgers van Megan Lavallie. Ze reageren namelijk massaal onder haar video. Zo schrijft een fan: “This is literally the best looking real life contour!!!” en andere fans schrijven: “i’ve been on beauty yt since like 2013 and ive never heard this tip. girl thank u !” en “this was GAME CHANGER!!! love this ✨✨”

Wij gaan deze hack binnenkort zeker uitproberen!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.