Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Beauty 11 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Met deze producten voorkom je een verbrande hoofdhuid

Met de zomer in opkomst is het belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen de zon. Toch zijn er een aantal plekken die wat lastiger zijn om te beschermen, waaronder je hoofdhuid. Want we hebben waarschijnlijk allemaal weleens last gehad van een verbrande hoofdhuid in de zomer, geen pretje.

Gelukkig zijn er producten om ook je hoofdhuid goed te beschermen tijdens deze zonnige dagen zonder vet haar als resultaat. We zetten ze voor je op een rijtje.

Een verbrande hoofdhuid

De pijn die je voelt tijdens het borstelen van je haar en een rode scheiding: niemand zit te wachten op een verbrande hoofdhuid. Toch is het vaak lastig om deze goed te beschermen, want je smeert liever geen vettige zonnebrandcrème op je hoofdhuid. Gelukkig zijn er inmiddels een aantal producten die je hoofdhuid goed beschermen tegen de zon, en je haar niet vet maken. Dit zijn een aantal goede opties die jouw hoofdhuid gaan beschermen deze zomer:

Oribe – Invisible Defense Univseral Protection Spray

Deze Invisible Defense Univseral Protection Spray van Oribe is een spray die niet alleen je hoofdhuid beschermt, maar ook meteen je haar, geschikt voor alle haartypen. Het helpt dus ook tegen de droge lokken die soms kunnen ontstaan door zonlicht.

De Bijenkorf

Moroccanoil – Protect & Prevent Spray – leave-in conditioner

Deze spray van Moroccanoil is in eerste instatie een kleurbeschermer voor wanneer jij je haar geverfd hebt. Maar het beschermt ook tegen zonlicht en hitte, zelfs de hitte van bijvoorbeeld je stijltang. Het is een super fijne spray die dus meer doet dan alleen je haar beschermen.

De Bijenkorf

Kruidvat – Solait Brush On SPF30 Face Sun Powder

Een product dat ik meerdere keren ben tegengekomen op TikTok is deze SPF brush van de Kruidvat. Het is eigenlijk bedoeld voor op je gezicht, maar veel meiden gebruiken het ook voor hun haarscheiding en het werkt perfect. Het is een borsteltje met SPF poeder erin, dus het is makkelijk aan te brengen.

@renskevanalphen7

Remember SPF = BFF ❤️🌞 #fy #voorjou #grwm #kruidvat #hartjekruidvatsquad

♬ origineel geluid – Renske van Alphen

Coola – Classic SPF 30 Organic Scalp & Hair Mist

Een mist die wel volledig is gemaakt voor het beschermen van je hoofdhuid en haar tegen de zon, is deze Scalp & Hair Mist van Coola. De mist beschermt niet alleen, maar ruikt ook nog eens heerlijk, is waterbestendig en heeft een kleurbehoudende werking.

Douglas

Op de wishlist: Dyson ontwikkelt een föhn die met sensoren je hoofdhuid beschermt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.