Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 1 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Vessel Amsterdam: de esthetische brasserie waar je moderne klassiekers eet

Omdat we zo van eten én gezelligheid houden, struinen we Nederland af voor de mooiste horeca-parels. Bij de bestaande, maar ook bij de nieuwe aanwinsten gaan we langs. Dit keer brengen we een bezoekje aan Brasserie Vessel in de Amsterdamse Houthavens.

Steeds meer nieuwe horecazaken vestigen zich in deze hoek van Amsterdam, die niet eerder als ‘gezellig’ werd gezien. Maar we zien allemaal wat er met Amsterdam-Noord gebeurd is, en het lijkt erop dat de Houthavens dezelfde koers vaart.

Vessel Amsterdam: de esthetische brasserie waar je moderne klassiekers eet

Oké, Vessel dus. Als je binnenkomt val je meteen in de sfeer van de brasserie: indrukwekkend en informeel tegelijkertijd. Gouden ornamenten sieren het plafond, terwijl de kleuren oudroze, groen en bruin de zaak een vertrouwd gevoel geven. Dit is nou wat je noemt ‘een lekker interieur’.

Vessel
Vessel
Vessel
Vessel

Het eten: bekende gerechten met een twist

De kaart van Vessel biedt veel herkenningspunten, maar dan wel met verrassende elementen. Om te starten gingen we voor bites: oesters en Korean Fried Cauliflower. En deze bloemkool was zo lekker gemaakt, dat zelfs je carnivoren vader ervan gaat smullen.

Vessel
Vessel

Als voorgerecht werden we verrast met een burrata salade met biet – die echt to die for was – en een prachtig gepresenteerde ceviche van verschillende soorten groenten. Het perfecte duo om een veelzijdig diner mee te starten.

De hoofdgang bestond uit een hele fijne risotto (denk aan een structuur tussen risotto en couscous in) met truffel, met daarbij een goed gebakken zalmfilet. Geen ingewikkeld en hautain gerecht, wel ontzettend lekker. Het tweede hoofdgerecht dat we proefden had een totaal anders smaakpalet: het was stoofvlees met een Indonesische twist. Beetje rijst erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.

Vessel
Vessel

En ook wat toetjes betreft gaan ze bij Vessel voor de traditionele gerechten. Wij bestelden de tiramisu en de lava-cake: twee gerechten die op menig menukaart sieren. Waren deze heel verrassend? Nee. Maar soms wil je ook gewoon een vertrouwde klassieker om je diner in stijl mee af te sluiten.

De sfeer: kolossaal, maar tóch gezellig

Als je bij Vessel binnenkomt maakt de grootte van het pand meteen indruk. Ondanks de vele ruimte, voelt het aan tafel wel knus aan. Verschillende gezelschappen om ons heen borrelden, bestelden en aten erop los. Het is zo’n zaak waar je na het eten besluit om toch nóg een drankje te doen aan tafel, omdat je ‘zo lekker zit’.

Vessel
Vessel
Vessel
Vessel

De conclusie: fijne zaak om mensen mee naartoe te nemen

Niet saai, wel toegankelijk – dat vinden wij van Vessel. We zijn verrast door het eten en tegelijkertijd staan er ook veel bekende, vertrouwde gerechten op de kaart. Vessel is het perfecte restaurant voor als wel lekker wilt eten, maar geen zin hebt in moeilijk gedoe. En ook het perfecte restaurant om mensen mee naartoe te nemen voor een gezellige avond, met voor iedereen iets lekkers op de kaart.

Oh en: vergeet de Paloma niet te bestellen, die was fantastisch.

Vessel
Vessel

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.