Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 17 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Last van vet haar tijdens zomerse dagen? Op deze manieren kom je er vanaf

We tellen vaak een paar maanden voordat de zomer begint al af totdat we weer kunnen genieten van een glanzende huid, beach waves en zomerse kleding. Helaas komen bij de zomer ook een paar nadelen kijken. Van warm weer gaan we ook sneller zweten, wat maar één ding betekent: vet haar.

We hebben een aantal manieren om van vet haar af te komen op een rij gezet.

Vet haar tijdens de zomer: zo kom je er vanaf

Last van vet haar hebben we allemaal wel eens, vooral tijdens de zomer. Het liefst springen we dan meteen onder de douche, want vet haar tijdens dat warme weer is allesbehalve prettig. Toch wil je hier misschien nog een keer over nadenken, want je haar gelijk wassen wanneer het vet is werkt juist niet. We hebben meer manieren om van vet haar tijdens de zomer af te komen verzameld.

1. Was je haar niet te vaak

Wanneer ons haar al een beetje vet is, stappen we het liefst gelijk onder de douche. Dit is erg logisch, alleen wat velen niet weten is dat door te vaak je haar wassen je haar juist nóg sneller vet wordt. Je wast namelijk de natuurlijke oliën in je haar en op je hoofdhuid weg, waardoor je lichaam meer daarvan gaat aanmaken.

Als je het idee hebt dat je haar snel vet wordt, kun je het beste afbouwen met wassen. Om de twee dagen je haar wassen is prima, maar wie weet kun je na een tijdje wel langer zonder shampoo. Dit is beter voor je haar en het wordt na een tijdje minder snel vet.

2. Droogshampoo is je beste vriend

Gelukkig bestaat ook het wondermiddel droogshampoo. Nu is het niet de bedoeling dat je dit als vervanger voor shampoo gaat gebruiken, maar handig kan droogshampoo in sommige gevallen zeker zijn. Wanneer de dag dat je gaat douchen nog niet is aangebroken maar je toch een volumineuze en minder vette look wilt creëeren, is droogshampoo je beste vriend.

3. Gebruik zo min mogelijk producten

Zoals we net al zeiden kan het geen kwaad zo nu en dan een droogshampoo in je haaraanzet te spuiten, maar is het allesbehalve de bedoeling dat dit een product wordt die je dagelijks gaat gebruiken. Dit geldt hetzelfde voor shampoo, conditioner en andere haarproducten als haarolie, serum en haarspray. Hiervan gaat je haar meer olie aanmaken, en wordt het sneller vet tijdens de zomer. Dit in combinatie met het zweet is alles wat je niet wilt hebben. Ze zeggen niet voor niets: less is more.

4. Steek het op

Vette lokken komen niet altijd vanuit de haaraanzet, soms kan het voorkomen dat je haarpunten ook vet zijn. Een goede manier om dit te verbergen is doormiddel van een staart of knot. Heb je wel een vette haaraanzet maar heb je geen tijd voor droogshampoo of andere oplossingen? Dan werkt een pet of haarband ook ideaal: het staat stijlvol én je loopt mee met de laatste modetrends.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.