Emma Toussain
Emma Toussain Beauty 15 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

Vet haar maar geen tijd om te wassen? Probeer deze toffe haarstijlen

De haarwasbeurten van een vrouw blijven een eeuwige worsteling: het lijkt nooit goed uit te komen. Was je je haar 1 keer per week, of misschien wel 4? Was je je haar gelijk onder de douche of was je het op een ander moment zodat het beter uitkomt voor dat ene feestje?
Vet haar voelt vaak wat ongemakkelijk, maar soms heb je ‘s ochtends geen tijd meer voor wassen én föhnen of komt het simpelweg niet uit met je haarwas-schema. En dan moet je creatief worden met verschillende haarstijlen.

Alvast 1 tip: laat het niet zomaar los hangen.

Vet haar

Laten we eerst even kort uitleggen hoe je dat vette haar komt: het ontstaat door een overtollige talgproductie door de hoofdhuid. De talgklieren maken (te veel) talg aan. Dit zorgt ervoor dat je haar vet wordt en het veroorzaakt ook vette roos. Maar die talgklieren zitten er gelukkig niet voor niks, want het talg zorgt ervoor dat je haar soepel en gezond blijft. Ook beschermt het ons lichaam tegen bacteriën en infecties. Het is dus belangrijk dat dit proces in balans is, ook voor je eigen gezondheid. Helaas heb je er zelf niet altijd invloed op, sommige vrouwen hebben hier meer last van dan andere.

Het is dus normaal om talg aan te maken en dit wordt tijdelijk opgeschoond door het gebruik van bijvoorbeeld shampoo. Maar soms hebben we niet altijd tijd om ons haar te wassen (helemaal als je bijvoorbeeld dik en lang haar hebt) omdat het een tijd kan duren voordat het weer droog is en in model zit. Dus heb je vet haar, of heb je per ongeluk teveel haarolie gebruikt waardoor het er vettig uitziet? Wij vertellen je hoe je er met verschillende haarstijlen tóch leuk uit kunt zien met vet haar zodat jij comfortabel naar buiten kan.

Een staart

Een vaak gebruikte haarstijl als het haar wat vet is: toch altijd een fijne optie. Je kunt je staart ook opleuken door een scrunchie om je elastiek te draaien zodat de staart niet uitzakt of je kunt extra speldjes gebruiken.

Staart 2.0

Ook is het leuk om je staart wat chiquer te maken! Hoe je dit doet? Maak eerst een staart zoals je normaal gesproken doet. Pak dan een plukje haar en draai dit om het elastiekje heen. Nu lijkt het net of je je staart hebt vastgemaakt met je eigen haar.

Knot

Net zoals de staart een fijne optie. Je hebt verschillende soorten knotten die leuk zijn: de nette knot, de dubbelgevouwen knot óf de rommelige knot. Alle varianten zorgen ervoor dat het vette haar wat minder opvalt.

Half omhoog

Als je liever niet wil dat ál je haar uit je gezicht is door het indoen van een staart of knot, kan je ook nog kiezen voor deze half-om-half haarstijl. Zo kun je de bovenlaag van je haar vastdoen en er een staartje of knotje van maken, terwijl de onderste laag nog loshangt en je dat over je schouders kunt dragen. Ziet er leuk uit en laat de vette bovenkant minder opvallen.

Een hoed of pet verbergt vet haar

Dit spreekt voor zich, maar mocht de haarsituatie niet meer te redden zijn kan je altijd nog een leuke hoed of pet op zetten. Zo kan je de onderkant van je lokken eventueel nog stijlen met een krultang en is de bovenkant netjes bedekt. Misschien niet een ideale optie als je naar werk moet, maar voor een dagje uit of voor een feestje kan dit prima.

Twee knotjes

Vind jij een staart of normale knot saai? Probeer dan is twee knotjes! We zien het tegenwoordig steeds vaker en het geeft je uitstraling nét dat beetje extra. Zorg voor stevige elastiekjes, speldjes én haarlak zodat het de hele dag blijft zitten.

Invlechten

Soms heb je ‘s ochtends wel genoeg tijd maar heb je simpelweg gewoon geen zin om je haar te wassen. Mocht je nou wat extra minuten hebben, kan je gaan voor ingevlochten haar. Je moet dit eerst wel even oefenen want in spiegelbeeld vlechten is niet echt makkelijk. Woon je nog thuis of met een huisgenoot? Vraag dan of iemand anders voor je kan vlechten.

Haarband of bandana

Net zoals het hoedje en de pet zorgen deze accesoires ervoor dat het vette haar minder opvalt. Een haarband zorgt dat de vette lokken uit je gezicht verwijdenen en de banada bedekt iets meer van je hoofd.

Up-do

Deze haarstijl vergt ook wat oefening en veel haarlak, maar dan ziet het er nog speciaal uit ook! Pin je haar vast met heel veel speldjes voor een speels effect.

Genoeg om uit te proberen! Waar ga jij voor?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.