Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Beauty 6 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Last van vettig haar tijdens de ongesteldheid? Dit is waardoor het komt en zo verhelp je het

Voor, tijdens en na je ongesteldheid kan je met allerlei kwaaltjes te maken krijgen. Maar wist je dat jouw haar ook wordt beïnvloed door that time of the month? Een bad hair day is al iets waar we geïrriteerd van kunnen worden, laat staan als we ook nog eens met alle andere mindere bijkomstigheden van ongesteldheid moeten dealen. Waar komt dat vette haar dan vandaan? En wat kun je er het beste aan doen? Wij zijn er voor je met de ultimate guide voor vet haar.

Bye bye, greasy hair.

Vettig haar

De meeste vrouwen hebben weleens last van vettig haar. Dit kan ontstaan door het haar te vaak op een dag aan te raken, te vaak door te kammen of te vaak wassen. Hoe vaker je haren wast, des te sneller het weer vettig wordt. Ook veel stress hebben kan zorgen voor vettig haar. Maar hoe zit het dan tijdens de ongesteldheid?

That time of the month

Dit heeft alles te maken met de natuurlijke productie van talg. Dit is een vettige stof die de huid en het haar flexibel houdt. Fluctuerende hormonen kunnen ervoor zorgen dat de productie van deze stof uit balans raakt, waardoor je huid minder zuiver en vettig kan worden, maar je haar dus ook.

Wil je jouw haar verven, dan is dit het juiste moment. De olie ofwel talg beschermt jouw haar namelijk tegen de chemicaliën die in haarverf zitten. Dat is dan ook wel het enige voordeel die je aan dit process kan koppelen.

Vettig haar verhelpen

Om van het vettige haar af te komen is het aan te raden om een sulfaatvrije shampoo en siliconenvrije conditioner te gebruiken. Sulfaten halen het vocht uit het haar en siliconen kunnen het haar verzwaren. Beide kunnen ze – in combinatie met de ophoping van talg – het haar er vettiger uit laten zien. Een behandeling en reiniging van de hoofdhuid kan ook helpen tegen de opbouw de olie.

De ‘ghost layer’ trend is de haartrend voor futloos of dun haar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.