Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Relaties 14 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Ga jij bijna een nieuwe relatie aan? Dan wil je deze vragen aan jezelf stellen

Daten, verliefd worden en een nieuwe relatie aangaan kan enorm spannend zijn. Wil je zeker weten dat je van je kwarrel, scharrel, twarrel, eventuela of prela een rela wilt maken? Stel jezelf dan deze 26 vragen.

Zo houden we het lekker overzichtelijk als de liefde in de lucht hangt.

Vragen die je jezelf wil stellen voor je een nieuwe relatie aangaat

Het is een grote beslissing om een relatie aan te gaan. Wanneer ben je er nou écht klaar voor? Is dít het moment? Zijn jullie wel écht de juiste match? Is het wel wederzijds? Er zijn natuurlijk honderdduizend dingen waar je aan kunt twijfelen bij zowel jezelf als bij de ander wanneer je op een kantelpunt in je datingsleven zit.

Om er zeker van te zijn dat jij altijd je eigen gevoel blijft volgen, raden we je aan om deze vragen eens door te nemen. Heb je de vragen (bijna) allemaal positief kunnen beantwoorden, dan is het zeker een match-made-in-heaven en zit er ongetwijfeld een relatie in. Zo niet, krab dan zeker nog eens even een keer extra achter je oren en geef het gewoon even de tijd. Of niet.

Ready? Go!

1. Ben ik fysiek, mentaal, emotioneel, psychologisch, spiritueel en financieel gezien klaar voor een relatie?
2. Weet ik wie ik zelf ben?
3. Wat wil ik in het leven?
4. Hou ik van mezelf?
5. Kan ik omgaan met de ups en downs in een relatie?
6. Ben ik nu blij? Heb ik niemand anders nodig om me compleet te voelen?
7. Hoe wil ik dat mijn partner me behandelt?
8. Ben ik klaar om me aan iemand te binden? Waarom?
9. Ben ik op zoek naar liefde of bevestiging?
10. Ben ik onafhankelijk van deze persoon?
11. Hoe goed communiceren we?
12. Ben ik bereid om compromissen te sluiten?
13. Waarom vind ik deze persoon leuk?
14. Waartoe voel ik mij aangetrokken?
15. Voel ik me comfortabel genoeg om het over alles te hebben?
16. Kunnen we elkaar vertrouwen?
17. Kan ik bieden wat deze persoon wil?
18. Hebben we vergelijkbare prioriteiten?
19. Zijn er red flags die mij afschrikken?
20. Hebben we overeenkomstige interesses en levensstijlen?
21. Hebben we vergelijkbare opvattingen over geld en financiën?
22. Respecteren we elkaars verschillen?
23. Hoe gaan we beide om met conflicten?
24. Hoe beïnvloed onze levensstijl onze relatie?
25. Hoe laat het idee van een relatie mij voelen?
26. Is deze persoon mijn partner (in crime, in life, in wine)?

Vergeet niet, elke relatie is anders en er is geen goed of fout.

Interessant: zo lang duurt het totdat je verliefd wordt op iemand

5 gedachten om in je achterhoofd te houden als je er enorm tegenop ziet om je relatie te verbreken

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.